Els taxistes mantenen la vaga tot i el principi d'acord amb el Govern

El conseller Calvet ha explicat que s'estudiarà una ampliació del temps de precontractació dels serveis de VTC, en un mínim de quinze minuts

La Gran Via de Barcelona, col·lapsada pels taxistes.
La Gran Via de Barcelona, col·lapsada pels taxistes. | ACN
NacióDigital
19 de gener del 2019
Actualitzat a les 23:29h
Els taxistes mantindran la vaga. Així ho han determinat els conductors aturats al centre de Barcelona tot i el principi d'acord entre el Govern i el col·lectiu, que buscava la desconvocatòria de les manifestacions.

Després d'una reunió de gairebé quatre hores on també hi han participat representants de l'AMB, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que estudiaran una ampliació dels 15 minuts fixats inicialment per contractar un servei de VTC amb una forquilla addicional per a l'AMB que s'aplicarà atenent "a criteris territorials , ambientals i de durada del servei".
 
Els taxistes "obren una porta" a desconvocar la vaga

Això sí, el conseller ha deixat clar que aquest principi d'acord, que es treballarà amb els serveis jurídics del Departament i es portarà a consideració dimarts vinent del Consell Executiu, té com a condició que es desconvoqui la vaga avui mateix. Tot i que no ha volgut valorar l'acord abans de traslladar el resultat en assemblea a la resta del col·lectiu, 'Tito' Álvarez ha assegurat que "obre una porta" a desconvocar la vaga.

Els VTC també es manifesten

Els vehicles VTC han respost aquesta tarda a la vaga de taxis i es mobilitzen a Barcelona. Coincidint amb la reunió entre el sector del taxi i el Govern de la Generalitat, més de 300 VTC han col·lapsat diversos carrils de la Diagonal de Barcelona, a la zona situada entre la plaça Francesc Macià i la Zona Universitària, de manera espontània per tal de reclamar la seva participació en l'esmentada reunió.

També s'estan plantejant des del col·lectiu boicotejar d'alguna manera el Mobile World Congress, esdeveniment que està a les portes de celebrar-se a Barcelona.
Arxivat a