Els VTC responen els taxistes i ocupen diversos carrils a la Diagonal

Reclamen que la Generalitat no es reuneixi només amb els taxistes

Els VTC, ocupant la Diagonal
Els VTC, ocupant la Diagonal | ACN
NacióDigital
19 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:44h
Els vehicles VTC responen a la vaga de taxis i es mobilitzen a Barcelona. Coincidint amb la reunió entre el sector del taxi i el Govern de la Generalitat, més de 300 VTC han col·lapsat diversos carrils de la Diagonal de Barcelona, a la zona situada entre la plaça Francesc Macià i la Zona Universitària, de manera espontània per tal de reclamar la seva participació en l'esmentada reunió.
 
Desenes de vehicles protesten contra el que consideren una concessió per part del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, amb la nova mesura imposada pel sector del taxi que es requereixen un mínim de 15 minuts previs per adquirir els serveis d'Uber o Cabify.

També denuncien els atacs que van patir diversos vehicles VTC en les protestes d'ahir per part de taxistes, cinc d'ells detinguts, i reclamen a tots els conductors que aturin el servei mentre duri la reunió. 
 
Dos dels portaveus del sector dels VTC, Armand Baquero i Carles Segarra, han atès la premsa a l'alçada de la plaça de Francesc Macià, on han advertit que ells també tenen la "capacitat" d'aturar Barcelona.

Els vehicles continuen arribant i la concentració ja s'allarga fins al carrer Numància. La intenció és quedar-s'hi, almenys, fins a tenir notícies de la reunió d'aquesta tarda al departament d'Interior entre la Generalitat i els taxis.
 
Segons la Guàrdia Urbana, la concentració de VTC talla l'avinguda Diagonal i provoca que els vehicles que accedeixen a la ciutat siguin desviats cap a l'avinguda de Sarrià. D'altra banda, els que en surten són redirigits cap a la plaça de Francesc Macià.

Els dos portaveus han subratllat que, de moment, no volen paralitzar la ciutat perquè la seva actitud és "diferent" a la dels taxis: "Però som capaços de fer-ho", han advertit. A més, els VTC exigeixen que la Generalitat també escolti la seva versió, i no només es reuneixi amb els taxistes. De fet, els VTC considerarien positiu un diàleg directe amb els taxis: "Hi ha feina per tots, i tots podem treballar dignament".
Arxivat a