Ernest Maragall presidirà la comissió sobre drets civils del Parlament

El diputat i candidat d'ERC a Barcelona assumirà aquest dijous la responsabilitat de pilotar l'espai de debat a la cambra catalana que analitzarà la resposta de l'Estat després de l'1-O

Ernest Maragall
Ernest Maragall | Adrià Costa
16 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:31h
Ernest Maragall presidirà la comissió sobre els drets civils i polítics que el Parlament constituirà aquest dijous al matí. El diputat i candidat d'ERC a Barcelona assumirà la responsabilitat de pilotar l'espai de debat que analitzarà la resposta de l'Estat després de l'1-O. La comissió va ser una iniciativa impulsada pel president del Parlament, Roger Torrent, davant la reacció "autoritària" de les institucions espanyoles arran de la celebració del referèndum.

Quan Torrent va anunciar la voluntat de crear la comissió -el juny de l'any passat-, era la primera vegada que un president del Parlament plantejava la constitució d'un organisme d'aquest tipus. La intenció del màxim responsable de la cambra catalana és que aquesta comissió es mantingui activa durant tota la legislatura.

Maragall, que va deixar la consellera d'Acció Exterior quan va confirmar que es convertiria en l'alcaldable d'ERC a Barcelona, continua exercint com a diputat. En paral·lel al treball a la cambra catalana, Maragall dissenya la confecció del projecte per a les eleccions municipals i ultima la composició de la llista que ERC presentarà a la capital catalana.