Mor el compositor català Narcís Bonet als 85 anys

El barceloní patia una llarga malaltia des de la seva residència de París

El compositor català ha mort als 85 anys
El compositor català ha mort als 85 anys | narcisbonet.org
Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:41h
El compositor barceloní Narcís Bonet ha mort la matinada d'aquest divendres als 85 anys després d'una llarga malaltia al seu domicili de París (França), on vivia des de fa anys, ha informat la família en un comunicat.

Deixeble de Joan Massià, Eduard Toldrà i Nadia Boulanger, va ser president de les Joventuts Musicals de Barcelona i de la Fédération Internationale des Jeunesses Musicals, i el 1979 va succeir Boulanger en la direcció del Conservatoire Américain de Fontainebleau.

Des del 1971 ha estat professor del Conservatori de París, durant la seva trajectòria ha compost obres per a cor i orquestra, música de cambra i obres corals com Missa in Epiphania Domini, Homenatge a Gaudí, Tres melodies sobre poesies de R.M.Rilke i La tramuntana, i el 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

La missa de comiat es farà el dijous 17 de gener al Temple de Pentemont de París, i la família ha destacat que, malgrat residir a París, era un fervent defensor de Catalunya i denunciava la situació dels líders sobiranistes catalans a la presó i l'estranger.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, ha lamentat en un tuit recollit per Europa Press en nom del Govern la mort d'un "compositor català exiliat a París i tan compromès que vol que no es gastin diners en flors sinó que es destinin a l'Associació Catalana de Drets Civils".
 
Arxivat a