El Govern demana informació a Valls per una entrevista en una ràdio il·legal

L'executiu reclama al candidat a les municipals de Barcelona que identifiqui els responsables de l'emissora i l'adreça dels estudis de gravació

Manuel Valls, en un acte de campanya
Manuel Valls, en un acte de campanya | Adrià Costa
11 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 19:43h
Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de Barcelona amb una plataforma afí a Ciutadans, va concedir el 9 de gener una entrevista a l'emissora La Súper 96, que no té "títol habilitant". Aquest fet, constatat per la direcció general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, ha fet que el Govern li hagi enviat una carta per tal de demanar-li informació sobre l'emissora. En concret, demana la identificació dels responsables d'aquesta ràdio i, també, l'adreça dels estudis on es va gravar l'entrevista.

Valls, segons la carta, té deu dies hàbils per enviar aquesta informació a la Generalitat. "Heu de tenir en compte que aquesta informació ens és molt necessària per determinar el responsable editorial [de La Súper 96] ja que en moltes ocasions actuen mitjançant entitats interposades amb finalitats fraudulentes", assenyala el text.

L'expedient contra aquesta emissora ja es va obrir l'11 d'octubre del 2017. El fet d'emetre sense tenir títol habilitant pot suposar una "infracció administrativa molt greu", recorda la carta, basant-se en la llei general de comunicació audiovisual . Valls va publicar al seu perfil de Twitter detalls de l'entrevista, però ara ja no estan disponibles.