ERC exigeix a Sánchez que aporti «motius suficients» per poder votar els pressupostos

Els republicans asseguren que el president del govern espanyol ha de "deixar clar que rebutja la repressió" i que els catalans han de poder decidir de forma "lliure i democràtica"

Aragonès i Rovira, a Ginebra aquest divendres
Aragonès i Rovira, a Ginebra aquest divendres | ERC
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:11h
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que si Pedro Sánchez presenta la votació dels pressupostos com "una segona volta" de la moció de censura ha d'aportar "motius suficients" perquè els independentistes hi puguin donar suport. Des de Ginebra, on la cúpula d'ERC està reunida amb la secretària general del partit, Marta Rovira, Aragonès ha precisat quin és el gest que esperen del president espanyol: que deixi clar que "rebutja la repressió" i que admeti que els catalans han de poder decidir "lliure i democràticament".

"Ens han de demostrar que són diferents al PP", ha insistit Aragonès, que ha subratllat que el govern espanyol no pot defugir la situació de repressió que pateix l'independentisme i la negociació política necessària per afrontar el conflicte polític de fons. "En funció de la resposta que donin, decidirem si facilitem o no la continuïtat de la legislatura", ha sentenciat el vicepresident. 

Rovira, per la seva banda, ha advertit que el judici sobre l'1-O que començarà en les pròximes setmanes serà, en realitat, un "judici contra la democràcia" i que per això un dels temes que tracta aquest divendres ERC a Ginebra és com "enfortir i combatre aquesta repressió". "No podem acceptar com a instrument polític la normalització de la repressió", ha demanat Rovira.