Els crítics de Societat Civil Catalana denuncien guerra bruta de la junta per controlar l'entitat

Membres de l'entitat asseguren que s'han fet entrar desenes de socis per dominar l'assemblea convocada per a la setmana vinent

Una manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona.
Una manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona. | Jordi Bes
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 22:15h
La crisi oberta a Societat Civil Catalana (SCC) podria desembocar en acusacions de guerra bruta. Segons fonts properes a SCC,Un grup de socis crítics ha denunciat que des del sector majoritari de la junta s'estan fent entrar socis nous perquè puguin votar en l'assemblea general de socis convocada per a la setmana vinent. En principi, està convocada assemblea per al dia 15 de gener per part del president en funcions, Àlex Ramos, i una altra per al dia 17 per part del president anterior, José Rosiñol. Ara s'estudia la possibilitat que sigui finalment el 19 de gener.  

Mentre s'estan fent intents per evitar una trencadissa i hi ha contactes intensos entre els dos sectors en què s'ha dividit l'entitat, socis crítics acusen l'entorn d'Àlex Ramos i de José Domingo d'haver inscrit prop d'una trentena de socis nous a l'associació. Una xifra que podria ser decisiva en cas que s'arribés a una votació, ja que fins a l'esclat de la crisi interna, Societat Civil tenia 76 socis inscrits, segons fonts de l'entitat.

La crisi actual va esclatar el 19 de desembre passat, quan la majoria de la junta va apartar José Rusiñol de la presidència, acusant-lo d'irregularitats administratives. A banda dels conflictes personals i de discrepàncies sobre la gestió, Societat Civil també viu sacsejada per les tensions entre els membres dels diversos partits unionistes que en formen part. Els contraris a Rosiñol el titllen de ser molt proper al Partit Popular, mentre que un grup de socis considera que el militant socialista Ramos i persones properes a Ciutadans com José Domingo han forjat una aliança per fer-se amb el control.