VÍDEO Antiavalots dels Mossos desallotgen els manters de l'estació de plaça Catalunya

El desallotjament no entrava dins els plans fets públics per l'Ajuntament de Barcelona per prevenir la presència de venedors ambulants al subsòl de la plaça Catalunya

Els antiavalots dels Mossos aquest dijous a plaça Catalunya
Els antiavalots dels Mossos aquest dijous a plaça Catalunya | Josep Maria Montaner
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:18h
Aquest dijous a la tarda agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han desallotjat del vestíbul de l'estació de la plaça Catalunya els venedors ambulants que en aquell moment estaven desenvolupant la seva activitat. Els Mossos han dut a terme l'operació conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Quan els agents antiavalots han baixat al vestíbul han traçat un perímetre al voltant dels manters, obligant-los a abandonar la zona i baixar a les vies.

Els Mossos, doncs, han procedit al desallotjament tot i que l'Ajuntament havia negat fins ara que aquesta opció fos viable per motius de seguretat. El consistori ha mantingut sempre que l'"Operació manters" de Colau, avançada per NacióDigital, la prioritat era evitar la presència de manters al subsòl de la plaça amb l'aplicació de mesures preventives.

Per exemple, amb la presència d'agents a les zones on s'acostumen a instal·lar als venedors o amb la instal·lació d'elements físics que impedissin la seva activitat.

Aquest dimecres, el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, insistia en aquesta estratègia i demanava més col·laboració als Mossos d'Esquadra i a Renfe per fer-la possible. 

L'Ajuntament relativitza el desallotjament

Fonts municipals han relativitzat el desallotjament d'aquest dijous a la tarda pel fet que no s'han practicat detencions ni s'ha requisat material als venedors ambulants.

Les mateixes fonts argumenten que el consistori vol evitar desallotjaments a les andanes per evitar que algú caigui a les vies i qualifiquen el tipus d'operació desplegada aquest dijous a la tarda pels Mossos d'"apropament".
Arxivat a