Un sindicat dels Mossos demana que es facin proves d'amiant als agents destinats al metro

Sap-Fepol exigeix a Interior les mateixes anàlisis que TMB ha fet als seus treballadors

Un comboi del metro de Barcelona, a l'estació de Sagrada Família
Un comboi del metro de Barcelona, a l'estació de Sagrada Família | Adrià Costa
Redacció
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:44h
El sindicat majoritari al cos dels Mossos d'Esquadra, Sap-Fepol, ha demanat al departament d'Interior que faci proves mèdiques als agents destinats al metro de Barcelona, per descartar-hi qualsevol afectació per amiant.

El sindicat ha fet aquesta petició dos dies després que s'hagin confirmat els primers casos de treballadors del suburbà afectats per l'amiant -com va avançar NacióDigital dilluns-, i l'endemà que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) admetés els casos i apugés fins a 12 la xifra d'afectats.

En un comunicat d'aquest dijous, Sap-Fepol ha recordat que al desembre ja va sol·licitar aquestes revisions mèdiques al sotsdirector general de Prevenció de Riscos i Seguretat Laboral, Fermí Vendrell, i ha especificat que són 60 les persones que han pogut estar exposades a l'amiant. La substància va ser detectada per primer cop al metro a l'octubre, als baixos de tres vagons d'un únic comboi. Noves revisions van elevarla xifra a 39 vagons i, posteriorment, a 93.

Proves com als treballadors de TMB

El sindicat insisteix que aquests mossos "desenvolupen gairebé la totalitat de la seva tasca en les actuals dependències del Metro de Barcelona i que, per tant, han de dur-se a terme proves tal com s'han practicat als treballadors de TMB".

"Atès que ja són 12 els treballadors del Metro afectats, exigim que la Generalitat minimitzi els riscos i dugui a terme tomografies axials computaritzades d'alta resolució, tal com ha fet amb TMB, per descartar qualsevol afectació" en la salut dels agents, ha manifestat Sap-Fepol, que considera que "no poden existir greuges" entre els col·lectius professionals que treballen al metro.
Arxivat a