El regidor de Badalona José Téllez, a judici per agafar cartells requisats de l'1-O

El també militant de la CUP va recuperar el material d'Òmnium d'un cotxe de la Guàrdia Urbana i, segons afirma, ho va fer d'acord amb els agents locals

Jose Téllez, en una imatge d'arxiu.
Jose Téllez, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
10 de gener del 2019
El regidor de Guanyem Badalona José Téllez compareix aquest dijous davant del tribunal que el jutjarà per un suposat delicte de desobediència presumptament ocorregut el 25 de setembre del 2017, fa més de dos anys. Aquell dia, Téllez va agafar, d'un cotxe de la Guàrdia Urbana, uns cartells sobre l'1-O, uns fets pels quals haurà d'explicar-se a partir de les 10.15 a la sala d'audiència del penal número 7 de la Ciutat de la Justícia. La Fiscalia demana per a ell sis mesos de presó i sis més d'inhabilitació pública.

Els fets van tenir lloc, concretament, al carrer Francesc Layret de Badalona, ja entrat el vespre, quan una unitat de la Guàrdia Urbana de Badalona va requisar uns cartells que un grup d'activistes d'Òmnium Cultural estava penjant amb el lema "Hola Europa". En aquell grup hi havia, entre d'altres, el president de l'entitat, l'avui empresonat Jordi Cuixart.