Maragall es planta en moto a la cruïlla

L'alcaldable d'ERC a Barcelona intensifica la seva agenda als barris i aquest dimarts ha fet ruta amb Roger Torrent per Les Corts

Ernest Maragall amb Roger Torrent, al barri de Les Corts
Ernest Maragall amb Roger Torrent, al barri de Les Corts | Sara González
08 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 19:34h
Un pas de vianants al carrer Numància, més patrulles de Guàrdia Urbana passejant pels carrers o més pàrquing públic. Els veïns del barri de Les Corts tenen una llarga llista de reivindicacions. Ernest Maragall, alcaldable d'ERC a Barcelona, les escolta amb el president del Parlament, Roger Torrent, a la cantonada d'una cruïlla que és una autèntica metàfora de com s'esbossen les eleccions municipals a la capital catalana: necessitats de la ciutat buscant fer-se un lloc enmig d'un entorn d'excepcionalitat, sorollós i que circula a alta velocitat. Semàfors vermells, verds i ambre inclosos. 

L'exconseller ha arribat al carrer Numància en moto des del carrer Aragó amb Entença. En concret, anant de paquet. Un trajecte curt -com el que queda fins al 26 de maig-, però ha insistit en anar-hi així en aquesta tarda freda malgrat que el seu equip l'hi desaconsellava. És la manera d'arribar a temps en un moment en què el trànsit, com les enquestes, flueix. A cinc mesos dels comicis, els partits han posat en marxa els engranatges electorals i Maragall, que ara ostenta el càrrec de diputat al Parlament, té ja una intensa agenda de visites als barris. La ruta d'avui inclou parada a l'Escola Ítaca, al Club Joventut Les Corts, reunió amb el grup de dones Mou-te del Centre Cívic Tomasa Cuevas i trobada a peu dret amb l'associació de veïns a l'epicentre del barri. 

'Pit stop' i batut de xocolata

"Cada dia visito barris. Normalment, més d'un", explica l'alcaldable acompanyat de part del seu equip i membres del partit del districte de Sants mentre de reüll sospesa comprar unes castanyes. "De tant en tant està bé escapar-se del Parlament", confessa Torrent. De fet, no és fins a la setmana que ve que es reprendrà al cent per cent l'activitat parlamentària. Els dos dirigents intenten fer una atenció conjunta als mitjans mentre un grup de nens se'ls acosta. "Sabeu què és el Parlament?", deixa anar el president. "No", responen a l'uníson.

Maragall parla d'educació com a puntal del seu projecte per a Barcelona. I també de la unió del tramvia per la Diagonal. Confia arribar a un acord amb Colau abans de les eleccions municipals. "Cal aïllar les qüestions importants per a la ciutadania del context electoral", sosté. Torrent, per la seva banda, carrega contra el jutjat d'instrucció número 13 i lamenta que la causa contra el procés sigui un "muntatge de la dreta judicial per perseguir l'independentisme". Els mesos que venen seran una voràgine en la qual l'impacte del judici de l'1-O es barrejarà amb la precampanya de les municipals i les europees.

Abans de seguir la ruta, pit stop a La trufa, lloc emblemàtic de bikinis i dolços. "Volem una ciutat que sigui per viure-hi i treballar", demana el Joan, propietari del local. Els dirigents republicans prenen nota. I també una beguda calenta per continuar. Cafè per a Torrent. Descafeïnat, que són ja les sis de la tarda. Batut de xocolata per a l'alcaldable. "És un dels plaers de nen que penso mantenir", diu somrient. A hores d'ara, està treballant per configurar la candidatura i el programa. Les visites als barris les compagina amb reunions amb experts per donar forma al seu projecte.

L'equip de Maragall explica quina és la petició que més els fan els veïns: "Heu de guanyar Valls"

A la cruïlla, els veïns insisteixen en els passos de vianants per arribar amb seguretat al Centre d'Atenció Primàries i a les escoles bressol. També en el dèficit d'aparcament que suposa el fet que s'hagin incrementat els carrils bici. Subratllen, però, la carpeta de seguretat al carrer. "Hi ha poca seguretat al barri", afirmen. De fet, el darrer baròmetre que va fer públic l'Ajuntament de Barcelona la setmana passada situava la inseguretat com la principal preocupació dels barcelonins a nivell de ciutat. El govern municipal acusa candidats com Manuel Valls i el PP de buscar crear "alarmisme" en aquesta matèria per obtenir rèdits electorals. Tanmateix, l'equip de Maragall explica que hi ha una petició que es repeteix barri rere barri: "Heu de guanyar Valls".