Cadis diu ara que no desallotjarà els sensesostre d'un local de la seva propietat a Barcelona

L'Ajuntament de Cadis assegura que vol buscar una solució conjuntament amb el col·lectiu de suport a les persones sense llar

Una imatge de l'interior de la Casa de Cadis
Una imatge de l'interior de la Casa de Cadis | Sense Sostre Barcelona
Redacció
08 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:04h
Nou gir en la polèmica per l'ocupació de la Casa de Cadis de Barcelona. L'immoble, propietat de l'Ajuntament gadità i d'una entitat financera va ser ocupat a principis de desembre per una vintena de persones sense sostre, després d'estar deu anys buit. 

Setmanes més tard, el col·lectiu va assegurar que l'Ajuntament de Cadis, amb José María González (Podem) com a alcalde, havia presentat una denúncia per desallotjar les persones que l'ocupaven.

No ha estat fins aquest dimarts, que el govern municipal ha negat haver sol·licitat cap desallotjament als tribunals i ha assegurat que es van limitar a respondre un requeriment dels Mossos arran de la denúncia presentada pels veïns de la finca.

La portaveu de l'executiu de González, Ana Fernández, ha assegurat que s'han posat en contacte amb el col·lectiu que ocupa l'immoble, actualment en venda, per "trobar una solució". Fernández ha avançat que oferiran una cessió temporal d'ús a les persones sense sostre. 

Recels del col·lectiu

Des del col·lectiu que ocupa l'immoble, insisteixen que Cadis sí que ha presentat una denúncia per tirar endavant un desallotjament i acusen el consistori d'intentar rentar-se la cara.
  El col·lectiu ofereix actualment a la Casa de Cadis serveis de dutxa, rentadora, consigna, classes de català així com espais per dormir.

Des que van procedir amb l'ocupació han mantingut un discrus molt dur contra l'Ajuntament de Barcelona, a qui retreuen haver atorgat serveis socials per a les persones sense sostre a empreses amb afany de lucre del grup ACS, propietat de Florentini Pérez. 
 
Arxivat a