El taxi exigeix al Govern que valori la proposta que els VTC s'hagin de llogar 12 hores abans

Élite Taxi amenaça amb bloquejar els accessos al MWC i amb una vaga indefinida si Territori no accepta les seves propostes

Un taxi al centre de Barcelona.
Un taxi al centre de Barcelona. | Adrià Costa
Redacció
07 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:28h
El col·lectiu taxista ha donat de marge fins divendres al Govern perquè estudiï la viabilitat jurídica de la proposta que li ha posat sobre la taula aquest divendres, la qual comporta que el servei de vehicles de lloguer amb conductor, els anomenats VTC, s’hagin de contractar amb dotze hores d’antelació.

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez, ha explicat a la sortida de la reunió d’aquest dilluns a la tarda a la seu del Departament de Territori que l’executiu els ha dit que divendres "com a molt tardar" els donaran alguna resposta "per bé o per mal". Els taxistes els donen aquest marge abans de decidir si tiren endavant l’amenaça de bloquejar els accessos al Mobile World Congress (MWC) i de fer una vaga indefinida si no s'accepten les seves propostes.

La reunió d'aquest inici de setmana tenia l’objectiu de parlar de les propostes dels taxistes sobre la llei catalana que regularà el servei VTC que ofereixen empreses com Uber o Cabify. Hi han assistit el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, per part de la Generalitat, i representants de les associacions representatives de taxistes.

A banda de la precontractació obligatòria del servei amb almenys 12 hores d'antelació, els taxistes també exigeixen que els VTC retorin a la base quan no transportin cap client. Els taxistes han alertat que si boicotegen l’MWC, el saló "no es tornarà a celebrar mai més" a Barcelona, en paraules d’Álvarez.

Durant la reunió a la seu de Territori una trentena de taxis s’han concentrat a l’Avinguda Josep Tarradellas, davant la seu del Departament, tot i que en cap moment s’ha arribat a tallar el trànsit de la zona.
Arxivat a