L'Ajuntament de Barcelona invertirà 10 milions el 2019 per donar «protagonisme» als espais verds

El consistori impulsa 22 actuacions de millora en parcs i jardins per avançar en el "canvi de model" i guanyar més de 40 hectàrees de zones verdes a la ciutat

El parc de la Ciutadella
El parc de la Ciutadella | Eva Domínguez
06 de gener del 2019
Actualitzat a les 7:18h
L'aposta de l'Ajuntament de Barcelona per augmentar els espais verds a la ciutat és sòlida. Ho ha assegurat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, que ha anunciat que, durant els primers mesos del 2019, el consistori invertirà 10,14 milions d'euros amb l'objectiu de millorar 22 parcs i espais verds repartits per la ciutat. 

Les obres s'integren dins del Pla de Rehabilitació Integral (PRI) que desplega el consistori per millorar l'espai públic, que planteja convertir les zones verdes en punts més accessibles, permeables i agradables per a la ciutadania. 

"Volem que el verd tingui més protagonisme", ha assegurat Sanz. En el marc d'aquest objectiu, l'Ajuntament de Barcelona planteja fer créixer en més de 40 hectàrees les zones verdes de la ciutat, ja sigui recuperant interiors d'illes o impulsant cobertes verdes. A més, també es prioritza la millora de la infraestructura verda ja existent ja que, "una ciutat tan densa com Barcelona", ha puntualitzat la tinent d'alcalde, ha de tenir un "projecte naturalitzat i segur". 

Segons Sanz, Barcelona ha d'avançar cap a un "canvi de model" que s'apropi més al benestar i a la salut. Per això, ha dit, és necessari tenir més natura a la ciutat, i un verd que promogui la biodiversitat, que estigui gestionat de forma ecològica i que compti amb la implicació ciutadana. 

Treballs en marxa i programats

Actualment hi ha en marxa cinc treballs en parcs i zones verdes de Barcelona. Al parc de les Corts, ha explicat, s'està renovant el paviment i la xarxa de reg, i es millorarà l'àrea de gossos, el mobiliari urbà i es construirà una passarel·la sobre el canal. Al parc de la Pegaso, a Sant Andreu, s'aplica una renovació general de la jardineria i una millora del paviment dels camins i xarxa de reg. 
 

Parcs de Barcelona Foto: Eva Domínguez


També estan en marxa tasques de millora del paviment i l'accessibilitat a la plaça de Ferran Casablancas, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on s'està canviant la xarxa de reg i es millorarà l'àrea de gossos i el mobiliari urbà. Mentre que al parc del Guinardó s'estan fent actuacions generals de pavimentació, i drenatge de camins i talussos. Per altra banda, al parc de la Guineueta s'han creat nous accessos, s'han retirat tancaments perimetrals, s'ha renovat el paviment, i s'han introduït elements vegetals, una nova xarxa de reg i es farà una àrea de gossos. 

En els propers dies, segons Sanz, s'iniciaran les actuacions al parc de la Font del Racó, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, als jardins de Santa Rosalia, a Horta-Guinardó, i als jardins del Mossèn Costa i Llobera, a Sants-Montjuïc. En aquests es faran tasques de jardineria, de naturalització del parc, s'estabilitzaran talussos, es millorarà el sistema de reg i es millorarà l'accessibilitat. 

Durant el primer semestre del 2019, a més, es preveuen treballs a 14 zones verdes més, entre les quals el passeig Lluís Companys, els jardins Joan Brossa, el jardí de les Escultures, Can Cuiàs, el jardí d'Àurea Cuadrado, els jardins del Clot de la Mel, el parc de la Creueta del Coll, les escales de Josep Maria Sert, els jardins de Juan Ponce, el parc de Can Dragó, el de Josep M. Serra Martí, la plaça de les Palmeres, la de l'Abat Escarré i la Rambla de Prim.
Arxivat a