PDECat i ERC demanen un ple per reprovar la gestió de Colau en seguretat

Xavier Trias i Jordi Coronas demanen que es doti la Guàrdia Urbana de més recursos humans, materials i de formació

Roda de prems conjunta del PDECat i ERC a l'Ajuntament de Barcelona
Roda de prems conjunta del PDECat i ERC a l'Ajuntament de Barcelona | Aida Morales
04 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:38h
Els grups municipals del PDECat i ERC a l'Ajuntament de Barcelona han fet front comú, aquest divendres, per demanar un ple extraordinari, després que aquest dijous es presentessin els resultats del baròmetre semestral del consistori, que posen de relleu la sensació d'inseguretat de molts dels ciutadans. Per això, els dos partits han emplaçat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a debatre la reprovació de la seva gestió en matèria de seguretat, prevenció i gestió de la Guàrdia Urbana. 

Segons han informat Xavier Trias i Jordi Coronas en una roda de premsa conjunta, cal instar el govern a "canviar les polítiques municipals en aquest àmbit", ja que les portades a terme fins el moment "s'han demostrat clarament ineficaces". Per això, han demanat que es doti la Guàrdia Urbana de més recursos humans, materials i de formació, tal com ho reclamen els agents. 

Tant el PDECat com Esquerra han posat de manifest que el 59,9% dels enquestats consideren que Barcelona ha empitjorat en l'últim any, un fet que demostra la "incapacitat del govern per donar respostes eficaces a les problemàtiques de tot ordre que s'han agreujat els darrers mesos". I també han afegit la preocupació en termes d'habitatge i, concretament, l'augment de 15 punts -respecte de l'últim baròmetre- en la sensació d'inseguretat. 

Per això, han constatat el "fracàs" del govern municipal en polítiques de prevenció i seguretat, i han plantejat la conveniència de sol·licitar la reprovació de Colau, i la seva subsegüent substitució com a màxima responsable en matèria de seguretat. 

El problema de Colau amb la policia

"L'alcaldessa no mana sobre la Guàrdia Urbana i no té clar què ha de fer", ha assegurat Trias, que ha lamentat el "desori" que viu Barcelona en termes de seguretat i els "perjudicis ideològics en relació al rol de la policia" que tenen els comuns. El portaveu demòcrata, però, ha recordat a l'alcaldessa que sempre s'han mostrat "al seu costat" per combatre la inseguretat a Barcelona, malgrat "mai" haver tingut resposta. 

Per la seva part, Coronas ha afegit que es tracta d'un "problema de model", i ha demanat més mitjans per a la Guàrdia Urbana, amb qui Colau té "poca complicitat", ha dit, per concloure: "Una ciutat ben governada no pot ser una ciutat on les qüestions de seguretat i convivència no es posin sobre la taula".
Arxivat a