La Guàrdia Urbana es formarà en benestar animal després de la polèmica mort d'un gos

El Col·legi de Veterinaris i altres entitats col·laboraran en el nou curs, que s'implantarà "el més aviat possible"

Redacció
03 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:22h
L'Ajuntament de Barcelona impulsarà un curs de benestar animal destinat a la Guàrdia Urbana, en el qual es reforçarà la formació dels agents a l'hora de tractar amb animals. Ho ha anunciat el consistori a través d'un comunicat, on afirma que l'objectiu és que "tothom se senti segur" i que "no es torni a repetir cap situació que acabi amb un tràgic final", en referència a la gossa que va morir per un tret d'un guàrdia urbà el 18 de desembre.

El nou curs es farà amb el Col·legi de Veterinaris i altres col·legis i entitats relacionades amb el benestar animal per tal que "es pugui implantar el més aviat possible". De fet, la tinenta d'alcaldia, Janet Sanz, i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, s'han reunit aquest dijous amb la presidenta del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, Marta Legido, a l'Ajuntament de Barcelona. El Col·legi de Veterinaris ha proposat que es formi la Guàrdia Urbana "en el reconeixement del llenguatge corporal dels animals amb l'objectiu d'anticipar les situacions de conflicte i tenir més criteris per acostar-se a un animal".

Legido ha apuntat que la formació permetrà que els agents de la Guàrdia Urbana puguin "conèixer i preveure millor" el comportament dels animals. "Als animals els passa com a les persones, es poden defensar amb un atac quan interpreten que viuen una situació de perill i, per evitar que ens puguin veure com una amenaça, cal conèixer-los per saber com acostar-nos-hi", ha indicat la presidenta del Col·legi de Veterinaris. 

El Col·legi també ha proposat la participació de psicòlegs per gestionar les situacions conflictes amb persones que viuen al carrer, perquè la tensió també s'encomana als animals i "poden provocar reaccions defensives i ofensives". A més, ha plantejat una "col·laboració més estreta amb el personal veterinari del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAACB) i de l'Oficina de Protecció dels Animals (OPAB)".
Arxivat a