El militar francès detingut a la Sagrada Família passa a disposició judicial

Redacció
01 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:49h
El militar francès que va ser detingut aquest dissabte en l'accés a la Sagrada Família de Barcelona, quan pretenia entrar al temple amb cinc carregadors de munició a la motxilla, ha passat aquest dimarts al matí a disposició dels jutjats de guàrdia de la capital, segons informa Europa Press a partir de fonts policials. En el moment de la detenció, l'home va afirmar que venia d'una pràctica legal de tir, i que encara duia els carregadors per error. Els Mossos d'Esquadra van descartar un mòbil terrorista, però el van mantenir al calabós fins que pugués declarar davant el jutge.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat aquest dimarts que el detingut és un caporal de l'Exèrcit francès i que va ser arrestat per un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes, en no disposar dels permisos corresponents per a dur armes en territori espanyol.

En una compareixença per informar del balanç de final d'any, Buch ha precisat que, amb la informació de què disposen els investigadors i a l'espera de la decisió del jutge, "no es dona gaire fonament a la possibilitat que hi hagi un perill imminent amb aquesta persona".

El detingut, que anava amb la seva parella quan va ser arrestat, havia acudit a la basílica amb cinc carregadors de munició i diverses armes blanques en una motxilla, i va ser interceptat en els controls de seguretat; posteriorment, els Mossos van trobar al seu cotxe una arma.

La seguretat del centre va ser qui va parar a l'home i va avisar posteriorment als Mossos de la presència del sospitós. L'arrestat, que va col·laborar en tot moment amb els agents, va assegurar-los que era militar francès, una versió que posteriorment va poder ser confirmada pels investigadors.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja va assegurar aquest dilluns que es descartava el mòbil terrorista en aquest incident.
Arxivat a