El partit de Vila d'Abadal trenca amb Demòcrates

Moviment Demòcrata Català surt del partit d'Antoni Castellà després d'una relació de tres anys per "impossibilitat de comunicació" i atribuint manca d'ambició al seu projecte

Antoni Castellà i Josep Maria Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu
Antoni Castellà i Josep Maria Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
29 de desembre del 2018
Actualitzat a les 22:20h
Josep Maria Vila d'Abadal i el seu partit, Moviment Demòcrata Català, trenca amb Demòcrates després d'una relació de tres anys. A través d'un comunicat al qual ha tingut accés NacióDigital, l'exalcalde de Vic i expresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha expressat la seva decisió d'abandonar la formació que dirigeix Antoni Castellà, juntament amb altres membres.
 

Comunicat de baixa by on Scribd



En el comunicat destaquen "una dificultat i quasi total impossibilitat de comunicació entre Demòcrates i el Moviment Demòcrata Català", una de les peces clau per aquest trencament entre les formacions, totes dues escissions d'Unió Democràtica de Catalunya. A més, critiquen la manca d'ambició per part de Demòcrates, ja que consideren que "el fet de no plantejar-se presentar-se a les eleccions de manera individual i anar a totes amb coalicions més grans" ha afectat en la seva relació.

Demòcrates es va presentar amb Junts pel Sí a les eleccions autonòmiques de 2015, amb Convergència Democràtica de Catalunya a les generals d'aquell mateix any i amb Esquerra Republicana de Catalunya a les autonòmiques el 21-S de 2017. Ara mateix, Castellà és diputat parlamentari per ERC. En l'àmbit municipal s'han adherit a les primàries republicanes, amb l'ANC i Jordi Graupera com a principals actors.

Així doncs, Vila d'Abadal es desvincula a tots els efectes del partit, juntament amb les altres set persones firmants del manifest.

Baixes individuals

En confluència amb el trencament de MDC, diverses personalitats individuals també s'han donat de baixa de Demòcrates per motius similars als esmentats anteriorment. En un altre comunicat, asseguren que el partit de Castellà "no segueix els principis ni l'esperit fundacional" i també critiquen que mai s'hagi presentat en solitari en unes eleccions.
 

Baixes individuals de Demòc... by on Scribd