Crítiques a Valls pel pacte de Ciutadans i Vox a Andalusia

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el candidat d'ERC a l'alcaldia, Ernest Maragall, retreuen a Cs l'acord amb l'extrema dreta

Valls en un moment de l'acte al Palau de Congressos de Catalunya
Valls en un moment de l'acte al Palau de Congressos de Catalunya | ACN
Redacció
26 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:35h
La repercussió del pacte de govern a Andalusia entre Cutadans i el PP amb el suport de Vox també ha arribat a Barcelona. En aquest cas el focus de la crítica se situa sobre el candidat a l'alcaldia Manuel Valls, que es presenta amb la plataforma Capital Europea, a la qual a dona suport Ciutadans.

Les reaccions més ràpides han estat de l'alcaldessa, Ada Colau, i del candidat a l'alcaldia d'ERC, Ernest Maragall. D'una banda, Colau ha ironitzat amb unes declaracions de l'ex primer ministre francès en què atacava a Vox.
  Maragall, per la seva banda, ha avisat que Barcelona "no es deixarà comprar ni tenyir d’extrema dreta"Puigdemont assenyala els liberals europeus

El president Carles Puigdemont també ha aprofitat el pacte a Andalusia per criticar Ciutadans. En aquest cas, però, el missatge va dirigit al president de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, Guy Verhofstadt. 
  L'Aliança va expulsar del seu grup el PDECat a l'octubre pel cas 3%. El partit, però, va responsabilitzar Ciutadans de la decisió. Des del 2016 el partit taronja forma part de l'Aliança i el PDECat assegura que des d'aleshores s'ha dedicat a fer una "campanya d'assetjament pel dret a l'autodeterminació de Catalunya".
Arxivat a