El procés, any 2018: deu moments que han marcat el pols del país

La tria de Torra, les desavinences internes, el rol dels presos i dels exiliats i l'aniversari del referèndum marquen un període d'impàs a l'espera del judici al Tribunal Suprem

Primera imatge dels presos polítics reclosos a Lledoners
Primera imatge dels presos polítics reclosos a Lledoners | Distribuïda per Òmnium Cultural
29 de desembre del 2018
Actualitzat el 31 de desembre a les 11:02h
L'any va arrencar amb la incertesa sobre la gestió del resultat del 21-D i la vigència del 155, i s'ha tancat amb nou presos polítics, set exiliats i la promesa mútua entre governs -el de Quim Torra a Barcelona i el de Pedro Sánchez a Madrid- d'un nou inici del diàleg per trobar respostes al conflicte polític "dins la seguretat jurídica". L'any 2018, com tots els que han passat des del 2012, ha estat convuls, complex i amb situacions inèdites.

De la investidura fallida de Carles Puigdemont a la posada en marxa del nou Govern, passant per les decisions del Tribunal Suprem i una vaga de fam a la presó de Lledoners, aquest any que ara es tanca ha deixat com a pòsit la constatació de la manca d'unitat estratègica de l'independentisme i les divergències sobre com afrontar el canvi polític a l'Estat arran de la moció de censura. Aquests són els deu moments d'un procés que, lluny d'acabar-se, entrarà en una nova fase quan arrenqui el judici al Suprem.

Arxivat a