Colau demana «proves documentals» del moment de la mort de la gossa «Sota»

"Totes les imatges que hem vist fins al moment són posteriors a l'episodi en si", explica l'alcadessa de Barcelona

La gossa «Sota», morta a trets per un guàrdia urbà de Barcelona, en una imatge difosa per Pacma
La gossa «Sota», morta a trets per un guàrdia urbà de Barcelona, en una imatge difosa per Pacma | Pacma
Redacció
23 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:06h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a la ciutadania a aportar fotos o vídeos del moment de la mort d'una gossa, Sota, per trets d'un guàrdia urbà, dimarts passat en ple carrer. Colau ho ha fet des del seu perfil de Facebook, en una llarga entrada en què demana "proves documentals" de la mort de l'animal, així com "testimonis que hagin presenciat el fet i estiguin disposats a declarar". 

"Totes les imatges que hem vist fins al moment són posteriors a l'episodi en si. Aquesta és una de les dificultats de la investigació", reflexiona l'alcaldessa, que avança que els investigadors estan "rastrejant" les càmeres properes al lloc dels fets -davant de l'hotel Ayre, a la Plaça d'Espanya-. En concret, Colau demana als veïns que aportin el seu testimoni al correu electrònic d'atenció ciutadana de l'ajuntament ([email protected]), o que "directament" presentin denúncia al jutjat.

"Tenim la responsabilitat i ens comprometem a aclarir els fets. I a fer-ho amb total transparència", proclama Colau. No obstant això, també precisa que no pot "especular ni prejutjar en base a imatges o missatges que circulen per les xarxes".

El Pacma també demana testimonis

Colau no és la primera a demanar imatges de la mort de Sota. El partit animalista Pacma ja ho va fer tot just després dels fets, i quan es va divulgar un vídeo de l'animal agonitzant al terra, mentre diversos agents de la Guàrdia Urbana immobilitzaven al terra el seu amo. El partit va denunciar que no era certa la versió policial segons la qual la gossa havia atacat l'agent, i va afirmar, a partir de "multitud de testimonis" que l'agent va disparar sense que el gos mostres una conducta agressiva.

La mort de Sota ha comportat una forta indignació a les xarxes socials, a més de diverses protestes a Barcelona: una l'endemà dels fets, i el mateix dia que es va divulgar el vídeo, a la plaça de Sant Jaume; una altra al mateix lloc, ahir dissabte, que va aplegar unes 3.500 persones, i una tercera al lloc dels fets, ahir al vespre, que va acabar amb dures càrregues dels Mossos d'Esquadra i diversos detinguts.
Arxivat a