Brindar per la Grossa de Nadal... tot i no haver-la guanyat

Carme Cabrera i Antonio Peiró són els propietaris d'una de les administracions que ha venut el primer premi de la Loteria de Nadal i han vist passar centenars de milers d'euros per les seves mans

Brindis a les portes de l'administració del carrer Sicília
Brindis a les portes de l'administració del carrer Sicília | Andreu Merino
22 de desembre del 2018
Actualitzat el 23 de desembre a les 20:00h
El 22 de desembre és un dels dies assenyalats de les festes de Nadal, no per raons religioses sinó de fe. A les nou del matí comencen a roda els bombos que contenen els números de la Loteria de Nadal i els premis que els corresponen. Enguany la Grossa ha caigut a diversos municipis catalans però el nombre de persones que ha brindat amb cava per celebrar-ho és molt més alt que els que s'han embutxacat un premi.

A Barcelona, l'administració de loteria del número 226 del carrer Sicília, a l'Eixample, ha venut sis dècims del 03347, el primer premi. Immediatament després que els nens de San Ildefonso cantessin el premi, el telèfon del local ha començat a sonar. Un bon grapat de periodistes trucaven per parlar amb Carme Cabrera o Antonio Peiró, la parella que gestiona el negoci.

Les càmeres no han tardat gaire a arribar. Tot estava preparat per brindar amb cava... però faltaven els guanyadors. Cap persona agraciada amb el primer premi ha fet acte de presència a l'administració. Potser perquè no estaven assabentats encara dels diners guanyats, perquè preferien celebrar-ho en el caliu de la llar o perquè no volien deixar-se veure. Mai se sap qui et demanarà un préstec quan ets guanyador de la loteria o si algun banquer voldrà convèncer-te per invertir en algun producte d'escassa fiabilitat.

Falten els protagonistes

A falta dels protagonistes, els mitjans han animat la Carme i l'Antonio a fer el brindis igualment, amb la complicitat dels veïns que s'acostaven a treure el cap. "No ens hem quedat cap dècim guanyador", assegura ell, mentre ella explica que han venut 6 dècims per finestreta i això fa saber qui són els guanyadors. 

El somriure que tots dos lluïen d'orella a orella es pot atribuir a diverses raons. Per exemple, a un altruisme desmesurat. Peiró, però, ofereix una altra explicació. "Això ens donarà publicitat de cara a pròxims sortejos i esperem vendre més". 

La parella que porta l'administració ha vist passar centenars de milers d'euros per les seves mans i ara confien que l'atzar els en torni una part amb les vendes de les pròximes setmanes. Els periodistes tornaran si el carrer Sicília és l'origen d'una butlleta guanyadora. Per ara, però, ja tenen enregistrades les imatges d'un brindis en què cap de les persones que aguanta la copa té, a hores d'ara, gaire cosa a celebrar.