El ple de Barcelona reprova la gestió econòmica de Colau

Pisarello assegura que estan treballant amb l'Estat i la Generalitat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:02h
El ple de Barcelona, amb els vots a favor de Cs, PSC i PP i l'absència dels regidors independentistes, ha reprovat aquest divendres les polítiques econòmiques i pressupostàries del govern d'Ada Colau. Segons el regidor del PSC Jaume Collboni, que ha presentat la proposta, hi ha un "gran nivell de desinformació i manca de criteri pel que fa als pressupostos".

ollboni ha criticat que només s'ha celebrat "una única reunió, amb un PowerPoint i uns dibuixets amb xifres que no es corresponen amb la realitat". Davant la queixa de l'oposició, el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha respost dient que fa molt temps que estan treballant amb els ministres de l'Estat i el Govern, ja que "els diners no estan aquí, estan allà".

Collboni ha comparat la situació de Barcelona amb la de l'Estat. "El govern d'Espanya ha tingut el lideratge i la determinació per aprovar els pressupostos generals de l'Estat, cosa que vostè no ha tingut", ha recriminat el regidor del PSC a l'alcaldessa. El regidor del PSC ha admès que "la situació és excepcional i complicada", però ha posat com a exemple el municipi veí de Badalona, on el PSC ha aconseguit aprovar els pressupostos. A més, Collboni ha retret als regidors del PDECat i d'ERC que no siguin al ple "defensant una proposició sobre el pressupost municipal" i que, en canvi, estiguin a les mobilitzacions convocades pels CDRs. 

La regidora de Ciutadans Carina Mejías ha trobat "molt pertinent" la proposta presentada pel PSC i ha criticat que "amb una alcaldessa absent és difícil tenir pressupostos". Segons Mejías, el govern de Colau menteix perquè diu que s'estan negociant els pressupostos perquè considera que no s'està fent. 

En la mateixa línia, el regidor del PP Alberto Fernández Díaz ha considerat que el govern municipal va presentar "un pressupost fictici, amb uns diners que ni tan sols estaven contemplats". Tant per a Fernández Díaz com per a Mejías hi ha un desequilibri als comptes municipals i una paràlisi pressupostària que impedeix que es realitzin molts projectes.
Arxivat a