La vaga de la Intersindical-CSC afegeix la lluita social a les protestes contra el consell de ministres

Sergi Perelló, portaveu del sindicat, explica que "és una resposta als incompliments del govern Sánchez, que no ha derogat la reforma laboral ni el decret que impulsa la marxa d'empreses"

Concentració de la Intersindical-CSC aquest divendres a Girona.
Concentració de la Intersindical-CSC aquest divendres a Girona. | Intersindical-CSC
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:46h
La vaga convocada per la Intersindical-CSC s'ha afegit a les mobilitzacions d'aquest 21-D a Catalunya per protestar contra la celebració del consell de ministres a la Llotja. La central ha convocat una aturada general entre les 12.30 i les 14.30 d'aquest divendres i ha tingut incidència en nombrosos llocs arreu del país. El sindicat critica la política del govern de Pedro Sánchez i defensa l'increment del salari mínim català fins als 1.200 euros, la derogació de la reforma laboral aprovada en el seu moment pel govern del Partit Popular i del decret que facilita el trasllat d'empreses, així com la retirada de les impugnacions davant del Tribunal Constitucional de les lleis socials aprovades pel Parlament.

Sergi Perelló, portaveu de la Intersindical-CSC, explica a Nació Digital la naturalesa de la mobilització: "És una vaga econòmica i social que és una resposta davant els incompliments del govern de Sánchez. Van dir que derogarien el decret per impulsar la marxa d'empreses i no ho han fet, van assegurar que acabarien amb la reforma laboral del PP i no ho han fet". Sobre els recursos contra les lleis socials del Parlament, Perelló es mostra també molt crític: "Només han retirat parcialment el recurs contra uns articles de la llei d'emergència habitacional i el recurs contra la llei d'assistència sanitària universal".

Perelló explica que "l'objectiu de la vaga no era tant aturar l'economia sinó donar cobertura als treballadors que avui volien mobilitzar-se contra l'executiu espanyol". També critica la "política espectacle" del govern de Sánchez: "Sobre l'increment del salari mínim, només reclamem que sigui de 1.200 euros. L'augment fins als 900 és insuficient i centralista, ja que el nivell de vida és molt diferent segons el territori i és molt més car a Catalunya".

La Intersindical-CSC ha organitzat protestes a Barcelona i concentracions diverses a Girona (amb prop d'un miler de participants), Reus, Vilafranca del Penedès o el Bruc, com també davant dels llocs de treball, ja fos convocades pel sindicat, com a Girona, o conjuntament amb altres entitats com l'ANC. La central, en un comunicat, s'ha felicitat del caràcter majoritàriament pacífic de les protestes i fa una crida a tornar-hi participant en la manifestació unitària d'aquesta tarda als  Jardinets de Gràcia, amb un lema ben explícit, "Tombem el règim".