VÍDEOS Discussions entre manifestants independentistes sobre com fer les protestes

D'una banda, crits de "sense desobediència, no hi ha independència". De l'altra, "No és desobediència, és violència"

Discussió entre independentistes al Pla de Palau
Discussió entre independentistes al Pla de Palau | AM
Andreu Merino / Sergi Ambudio
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:16h
Les concentracions a Barcelona contra el consell de ministres d'aquest matí de divendres apleguen centenars de persones, d'edats molts diverses i amb diferents idees sobre com cal dur les protestes. Aquest fet, a Pla de Palau, a tocar de la Llotja de Mar, edifici on està reunit el gabinet de Pedro Sánchez, ha generat algunes discussions entre manifestants. D'una banda, protestants encaputxats, que volen muntar barricades. De l'altra, manifestants que volen concentrar-se "sense aldarulls" i amb respecte al cordó policial.


Al llarg del matí s'estan produint intercanvis de càntics i, fins i tot, algun retret: d'una banda, crits de "sense desobediència, no hi ha independència". De l'altra, "No és desobediència, és violència".


La Llotja de Mar, blindada

Les manifestacions convocades pels CDR envolten la Llotja de Mar, totalment blindada, on a les 10h ha començat el consell de ministres. Diverses manifestacions convocades pels CDR han sortit a primera hora del matí de diferents punts de la ciutat fins a arribar a l'espai on se celebra la reunió del govern espanyol. La columna "No passaran" ha tallat la Ronda Litoral abans de desplaçar-se fins allà.

Els Mossos d'Esquadra han carregat contra un grup d'encaputxats que intentava saltar-se el cordó i els llençaven objectes a l'avinguda Paral·lel. Alguns concentrats han començat a arrossegar les tanques per desfer la línia de seguretat i fins i tot n'han agafat algunes per llençar-les contra els agents. Els encaputxats també han desplaçat contenidors i han llançat altres objectes i pintura al terra per dificultar l'acció policial. Els Mossos demanen no apropar-se a la zona i respectar les indicacions de la policia.
 
Un detingut a Via Laietana

Els Mossos d'Esquadra han detingut una persona a Via Laietana per desordres públics al voltant de les 9 del matí. Portava material que podria ser utilitzat per fer un artefacte incendiari o explosiu. Aquest carrer està tallat a partir de l'edifici de Correus. Unes 200 persones, a més, han saltat les tanques de trànsit col·locades a la zona de Drassanes per blindar l'entorn de la Llotja de Mar. La situació, però, ja ha estat normalitzada, segons ha informat Interior. Alguns encaputxats han clavat puntades de peu a les tanques. Tota aquesta zona està aïllada al pas de vehicles i de persones i es recomana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles.

Centenars de persones s'han concentrat a la part baixa d'aquesta via per escridassar el govern espanyol. Han increpat alguns dels ministres que han passat caminant per dirigir-se a la Llotja de Mar, on se celebra la reunió del consell de ministres. Entre els crits hi ha el ja tradicional 'Els carrers seran sempre nostres'. Els antiavalots custodien el cordó de seguretat, situat a l'altura de l'edifici de Correus. Precisament, els concentrats han aprofitat la bastida de l'edifici per penjar fotografies grans de l'actuació de la Policia Nacional l'1 d'octubre del 2017. Un helicòpter sobrevola la zona.

Talls de trànsit a primera hora

A primera hora, els CDR han tallat diverses vies arreu del territori. Trànsit ha informat que entre les 6 i les 8 del mati s'ha registrat un 53% menys d'entrada de vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona comparat amb un altre laborable en aquesta franja horària. Les protestes han afectat més d'una trentena de vies arreu del territori, però a les 9h la situació ja ha començat a millorar. Podeu seguir l'estat del trànsit en directe, aquí.

Podeu seguir totes les notícies i mobilitzacions del 21-D, en el minut a minut que estem fent a NacióDigital (a sota)

Arxivat a