VÍDEOS Protestes a la Diagonal per l'assistència de Pedro Sánchez al sopar de Foment del Treball

Els CDR, la CUP i Arran han convocat protestes la vigília de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona

Un centenar de persones es concentren a les portes del Palau de Pedralbes
Un centenar de persones es concentren a les portes del Palau de Pedralbes | Aida Morales
20 de desembre del 2018
Actualitzat a les 21:23h
Mitja hora abans que comenci la reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de Pedralbes de Barcelona, la zona està blindada per un fort dispositiu policial.
 
En aquests moments els voltants del palau estan acordonats i vigilades per sis dotacions dels Mossos d'Esquadra i cinc de la Policia Nacional espanyola. A més, un helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevola la zona.
 
Per ara la presència de manifestants és escassa tot i que Arran i els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat una concentració de rebuig a la trobada i tot just 100 persones s'agrupen als voltants del Palau. Canten els lemes com "llibertat, presos polítics", "independència", "és venjança, no justícia" i "premsa espanyola, manipuladora".

 
Arriben Torra, Aragonès i Artadi

El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ja han arribat al Palau de Pedralbes.
 
Sánchez, 20 minuts tard

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha arribat 20 minuts tard a la reunió del Palau de Pedralbes. Ha entrat al recinte acompanyat d'una comitiva i escortat per la policia i ell i el president de la Generalitat, Quim Torra, s'han saludat abans d'iniciar la trobada.

Minuts després, els manifestants convocats per Arran i els CDR han intentat tallar l'avinguda Diagonal però els Mossos d'Esquadra ho han impedit.

Convocatòria a l'Hotel Sofia

La del Palau de Pedralbes no ha estat l'única convocatòria de rebuig a la presència del Consell de Minstres a Barcelona. Desenes de persones han penjat llaços grocs a l'entorn de l'Hotel Sofia on Pedro Sánchez i alguns dels seus ministres participaran en un sopar organitzat per la patronal catalana Foment del Treball.
 
Una hora abans que comenci el sopar, la policia blinda l'Hotel Sofia, igual que ha fet al Palau de Pedralbes, on està en marxa la reunió entre Torra i Sánchez.

En aquest mateix escenari la CUP, Arran i els CDR han convocat una concentració de rebuig a l'acte. Alguns dels manifestants que eren davant del Palau del Pedralbes ja han començat a arribar a la plaça Pius XII, a les portes de l'Hotel SofiaTalls a la Diagonal

Desenes de persones han tallat l'avinguda Diagonal a l'altura de l'hotel Sofia, on el president espanyol Pedro Sánchez assistirà al sopar convocat per Foment del Treball.
  Els Mossos d'Esquadra han desplegat un cordó policial davant dels manifestants i s'han viscut els primers moments de tensió a la zona. Finalment els antidisturbis de la policia catalana han desallotjat els manifestants però un grup de persones ha tornat a tallar la via minuts després. 
Sánchez i Torra han aribat a l'Hotel Sofia mentre les protestes encara continuen. El president de la Generalitat, però, no es quedarà al sopar organitzat per Foment del Treball.

Després d'una hora de protestes a la Diagonal, els CDR, la CUP i Arran han desconvocat la mobilització.