Sánchez Llibre afirma que «si hi ha pressupostos a Espanya n'hi ha d'haver a Catalunya»

El president de Foment confia en la presència de Torra al sopar i recorda que els empresaris que hi assistiran representen el 60% del PIB català

Josep Sánchez Llibre aquest dijous a la seu de Foment.
Josep Sánchez Llibre aquest dijous a la seu de Foment. | ACN
20 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:04h
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que la trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra "contribuirà a l'estabilitat" i serà "un senyal d'entesa i diàleg". Ha afirmat que "hi ha més estabilitat ara que fa un any i que fa uns mesos". El líder empresarial s'ha mostrat confiat en l'aprovació dels pressupostos a l'Estat i també a Catalunya. En aquest sentit, ha saludat el suport del PDECat i ERC als objectius de dèficit a l'Estat i ha considerat positiu l'esforç que està fent el Govern català per aprovar els seus comptes, referint-se a la trobada d'aquesta setmana amb el vicepresident Pere Aragonès i els sindicats. El president de la patronal ha afirmat que "si hi ha pressupostos a Madrid no tindria sentit que no s'aprovessin també a Catalunya".

En el transcurs del tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació, Sánchez Llibre ha recordat que Sánchez ja ha confirmat la seva assistència al sopar dels Premis Carles Ferrer Salat i s'ha mostrat optimista amb la presència, també, del president de la Generalitat, objectiu pel qual la cúpula de Foment s'ha activat intensament aquests dies. Ha recordat que els 600 empresaris que avui es trobaran representen el 60% del PIB català i que en aquest sentit seria molt important que hi assistís Torra.

Ha assegurat que la trobada d'avui entre tots dos presidents "contribuirà a que tornin les empreses", que és un objectiu al qual s'ha abocat la nova direcció de Foment. Ha demanat als mitjans "la màxima complicitat amb el nou equip directiu de Foment" i ha mostrat la seva confiança en què el 2019 sigui un bon any per a l'economia catalana. Ha recordat que Foment ha presentat al Govern i als sindicats el seu projecte de Pla Estratègic Catalunya 2030, que la patronal ha començat a treballar.