1.000 «piolins» són ja de camí a Catalunya pel 21-D

750 antidisturbis de la policia espanyola i 200 agents de la Guàrdia Civil arribaran en les properes hores a territori català

La policia espanyola durant l'1-O.
La policia espanyola durant l'1-O. | Jonathan Oca
Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:12h
Uns 750 policies antidisturbis pertanyents a 15 grups de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la policia espanyola i altres 200 guàrdies civils del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) han començat en les últimes hores a desplaçar-se a Catalunya en comissió de serveis per a participar, al costat, dels Mossos d'Esquadra, en el dispositiu desplegat per part del govern espanyol amb motiu del consell de ministres d'aquest 21 de desembre a Barcelona i les manifestacions previstes arreu del territori.

Els gairebé 1.000 agents sumant tots dos cossos han començat a desplaçar-se des de diferents punts de la geografia espanyola per a un dispositiu que, d'acord a les comunicacions internes, comença aquest 19 de desembre i conclou el 23 de desembre. Alguns sindicats policials i associacions de la Guàrdia Civil han criticat les formes en les quals s'han comunicat les suspensions de vacances i dies de descans. També han apuntat que estaran vigilants perquè no es repeteixin situacions com la que es van viure durant el referèndum del 1-O de 2017, en referència a les càrregues policials després de la inacció dels Mossos o a l'allotjament sense les condicions mínimes de salubritat.

Aquestes organitzacions sindicals mantenen la seva preocupació davant un dispositiu del consell de ministres a Barcelona perquè es recorrerà principalment a Mossos, recordant que la policia catalana va ser acusada d'inacció. El dispositiu del 21-D precisarà d'uns 9.000 efectius en total.
Arxivat a