La Comissió 21-D crida a manifestar-se contra la «tempesta perfecta del Règim del 78»

Divuit col·lectius convoquen una gran manifestació aquest divendres a la tarda a Barcelona contra la "provocació" de celebrar el Consell de Ministres a la capital catalana

Presentació de la manifestació del 21-D
Presentació de la manifestació del 21-D | ANC
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:29h
La Comissió 21-D, integrada per divuit col·lectius, ha convocat una gran manifestació aquest divendres a la tarda a Barcelona contra la "provocació" de celebrar el Consell de Ministres a la capital catalana. La marxa sortirà a les sis de a tarda dels Jardinets de Gràcia i acabarà a la confluència de la Gran Via i el Passeig de Gràcia.

L'actor Manel Barceló i Marta Torrecillas, una de les víctimes de la violència policial de l'1-O, han exercit de portaveus de la comissió per presentar la convocatòria davant de la Llotja de Mar. Han cridat a sortir al carrer com a resposta a la "tempesta perfecta" que, segons asseguren "tots els portaveus de partits del Règim del 78" estan generant per "criminalitzar" les protestes de rebuig a la celebració del Consell de Ministres.

Barceló i Torrecillas han demanat una mobilització on imperi la "resistència pacífica" i en defensa dels drets civils i polítics, el dret a protesta i els drets socials i laborals. El lema de la marxa serà "Tombem el Règim del 78, pels drets socials i polítics, per l’'autodeterminació, contra la repressió", i les entitats convocants consideren que la situació política actual a Catalunya és d'"excepcionalitat política" i demana resoldre el conflicte polític a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació, un salari mínim i reforma laboral.

Els portaveus de la comissió han llegit un manifest en què els col·lectius valoren l'acció política del govern espanyol. "Malgrat mesures parcials com la voluntat d'augmentar el salari mínim interprofessional, han insistit en mesures estructurals per donar més poder als bancs", han defensat. En aquest sentit, també han criticat que Pedro Sánchez hagi mantingut a reforma laboral del PP.

Els col·lectius convocants són l'ANC, Òmnium Cultural, Arran, el SEPC, la CUP, La Forja, Endavant, IAC, Lluita Internacionalista, JERC, CDR, Constituents per la Ruptura, Poble Lliure, Universitats per la República, ISC-CSC, ANGI, Embat i la Crida LGTBI. Barceló i Torrecillas han assegurat que els partits polítics sobiranistes encara no han confirmat l'assistència dels seus representants.