Aragonès: «Si un independentista actua violentament, ho rebutgem perquè ens fa vergonya»

El vicepresident respon a Ciutadans que el més "gran 'xiringuitasso' és la monarquia espanyola"

Pere Aragonès, aquest dimarts al Parlament
Pere Aragonès, aquest dimarts al Parlament | ACN
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:04h
"Deixi de mentir i dir que aquest Govern dona suport a la violència. Si un independentista actua violentament, nosaltres ho rebutgem perquè ens fa vergonya". Així ha respost el vicepresident Pere Aragonès, a la pregunta del diputat de Ciutadans José María Cano, que ha retret a l'executiu català que empari les accions "violentes" dels "comandos separatistes". 

Aragonès ha replicat elevant el to i de forma vehement. De fet, ha retret a la formació taronja que no respongui davant de les agressions d'una extrema dreta que "campa" cada vegada. Segons Ciutadans, el vicepresident està "enganyant" els catalans i, en concret, els empresaris, per no explicar el "perjudici que té sobre l'economia el projecte separatista fracassat". Cano ha assenyalat Aragonès com el responsable del tancament de negocis que es puguin produir en un futur tot recordant que "més d'un miler d'empreses han marxat" i que s'està produint una "desacceleració". 

"El Govern confia en l'economia catalana i els seus treballadors i empreses. En comptes d'estar centrats en campanyes de desprestigi, estem centrats en generar nous llocs de treball", ha sentenciat Aragonès. Davant la insistència de Cs d'assenyalar els "xiringuitos" que, sota el seu criteri, fomenta la Generalitat, el vicepresident ha etzibat al grup d'Inés Arrimadas que el "gran xiringuitasso és la monarquia espanyola que Catalunya porta 300 anys aguantant".