El Govern recorda Puigdemont i Bassa en l'entrega de les medalles al treball Francesc Macià

El conseller Chakir el Homrani constata com el 155 va "afectar" el funcionament ordinari de l'administració

Dolors Bassa i Carles Puigdemont entrant al Parlament, en una imatge d'arxiu
Dolors Bassa i Carles Puigdemont entrant al Parlament, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 20:11h
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha estat l'encarregat de presidir l'entrega de les medalles i plaques al treball Francesc Macià en substitució del president Quim Torra, que no ha arribat a temps arran del ple al Parlament per cloure l'acte. El Homrani ha tingut un record per a Carles Puigdemont i per a Dolors Bassa -exiliat i empresonada, respectivament- i ha posat de manifest que l'any passat no va ser possible entregar els guardons arran de la intervenció de l'autonomia. 

"El 155 va afectar el desenvolupament normal de les nostres vides. I tenim el president a l'exili i la consellera [Dolors Bassa] a la presó, juntament amb vuit persones més, quatre d'elles en vaga de fam", ha apuntat el dirigent d'ERC.

Record a Dolors Bassa

Teresa del Burgo, que ha parlat en nom dels premiats amb la medalla Francesc Macià, ha arrencat la intervenció amb un record per a l'exconsellera Dolors Bassa, empresonada al centre penitenciari de Puig de les Basses i amb qui comparteix trajectòria sindical a l'UGT. Nascuda a Burgos l'any 1940, ha treballat durant quatre dècades a la multinacional farmacèutica Merck, i ha volgut centrar la intervenció en la consecució de la igualtat en el mercat laboral i en el pes de la dona en el mercat laboral.

"Per primera vegada, el lliurament d'aquest premi és el més paritari de tots", ha ressaltat Del Burgo, que també ha reivindicat la diversitat de procedència dels premiats. "Hem de seguir avançant cap a una societat més justa i igualitària", ha apuntat la guardonada. En intervencions posteriors també s'han emès records cap a la resta de presos i exiliats, ara que ja fa més d'un any dels fets de la tardor passada.