Les 12 expressions més repetides del 2018

D'eixamplar la base a fer república, passant per l'exhumació de Franco, els patinets elèctrics i el "malamente" de Rosalía

Rosalía
Rosalía | Europa Press
30 de desembre del 2019
Actualitzat a les 9:18h
Aquest any serà recordat per un seguit de paraules i expressions que s'han repetit dia sí i dia també. En clau política, el 2018 ha estat l'any de "fer República" i "eixamplar la base", expressions de significat incert que ressonen per tot arreu mentre no arriba una estratègia en l'independentisme. I ha estat també l'any dels presos polítics, que porten més d'un any tancats de manera injusta i injustificada a l'espera d'un judici que es preveu per aquest gener.

També ha estat l'any dels narcopisos, un problema que fins ara s'ha intentat resoldre per la via policial però que requerirà d'un debat municipal intens per donar-hi resposta. A Barcelona també ha arribat el boom del patinet elèctric. La tecnologia ha entrat de ple en el món del futbol amb el VAR. I també, aquest 2018, ha estat l'any que marcarà un abans i un després pel moviment feminista, que ha fet un pas endavant per dir prou a aquest sistema patriarcal.