La CUP no assistirà al ple de Barcelona el 21-D i ERC l'abandonarà en funció de les mobilitzacions

ERC, PDECat i CUP havien demanat canviar la data de la sessió plenària però la junta de portaveus no ha acceptat la proposta

El ple de l'Ajuntament de Barcelona
El ple de l'Ajuntament de Barcelona | Jordi Bes
Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:51h
Barcelona celebrarà el seu ple municipal del mes de desembre aquest divendres, tal com estava previst. La reunió del Consell de Ministres el 21-D a la capital catalana no ha provocat un canvi de data, tot i les peticions d'alguns grups municipals. ERC ha anunciat que els seus regidors marxaran de la sessió en algun moment i la CUP ha avançat que no hi participarà.

Republicans, cupaires i PDECat havien demanat avançar el ple a dijous però la junta de portaveus d'aquest dimarts no ha acceptat la petició. El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello ha assegurat que el govern municipal no veu "cap raó en aquest moment per generar una situació d'alarma social". Tot i així ha avançat que el govern municipal estarà pendent del que passi a la Llotja de Mar i ha assegurat que l'alcaldessa, Ada Colau, intervindrà si es produeix algun esdeveniment que "ho aconselli". 

Per la seva banda ERC abandonarà l'Ajuntament en algun moment de la sessió. Els republicans, en funció de "com avanci la mobilització els carrers", en paraules del seu portaveu, Jordi Coronas. Els cupaires, en canvi, han confirmat que no participaran al ple. La regidora Maria Rovira ha avançat que se sumaran a les mobilitzacions contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. "No creiem que el 21-D hagi de ser un dia normal perquè la situació no és normal", ha defensat.

El PDECat havia donat suport a la proposta d'avançament però encara no ha fet públic si els seus regidors assistiran a tot el ple o marxaran de la sessió en algun moment. 
 
Arxivat a