Junqueras: «Si el règim monàrquic vol un cap de turc per venjar-se, aquí estic»

El líder d'ERC inclou una carta a la tercera edició del llibre "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures", escrit pel seu col·laborador Sergi Sol

Acte a Lledoners amb motiu d'un any de presos polítics
Acte a Lledoners amb motiu d'un any de presos polítics | Albert Alemany
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:05h
"Si el règim monàrquic vol un cap de turc per satisfer la seva set de venjança, aquí estic". Són paraules d'Oriol Junqueras escrites des de la presó de Lledoners amb motiu de la publicació de la tercera edició del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, escrit pel seu ex-cap de gabinet Sergi Sol. En l'escrit, que avança NacióDigital, el president d'ERC té un especial record per a Carme Forcadell i Dolors Bassa, empresonades a Mas d'Enric i Puig de les Basses: "Són dues grans dones, són tan grans que cap mur les pot fer petites", diu, i demana que no se les oblidi i se les deixi en llibertat. 

En aquest sentit, el líder d'ERC carrega contra la justícia espanyola, "venjativa i rancuniosa", i exigeix que deixi estar la resta de dirigents independentistes empresonats "que no han fet res més que permetre el debat democràtic al Parlament o que són aquí per ser fidels al Govern i al mandat de les urnes". Junqueras també parla de la petició de la Fiscalia i assegura que el Ministeri Públic demana 25 anys de presó "per uns delictes que no hem comès i que Europa no veu per enlloc". 

L'exvicepresident anuncia els presos afrontaran "amb el cap ben alt" un judici que "no serà just, com no ho ha estat la instrucció de la causa". "Catalunya serà el que el conjunt de la seva gent vulgui i aquesta voluntat, tard o d’hora, reeixirà", deixa clar Junqueras. En aquest sentit, i de cara als pròxims mesos, fa una crida a "somriure": "Avui som més a prop d'aquell país que volem per a tothom, que tants cops hem somiat". 
 

Escrit d'Oriol Junqueras by naciodigital on Scribd