Mossos, Urbana i Renfe estudien com mantenir els manters fora de l'estació de Plaça Catalunya

La solució encara no està decidida però es descarta un desallotjament com el que sí que es podria fer en superfície

«Mercat» top manta a l'interior de l'estació de plaça Catalunya.
«Mercat» top manta a l'interior de l'estació de plaça Catalunya. | Adrià Costa
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:56h
La Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d'Esquadra i Renfe estudien des de fa unes setmanes la millor manera per impedir que els manters ocupin l'intercanviador subterrani de Plaça Catalunya, un indret on, segons Renfe, hi pot arribar a haver cada dia un centenar de venedors ambulants. En l'últim mes les diferents parts s'han reunit dues vegades.

En aquestes trobades, s'han començat a aportar propostes que passarien per no deixar accedir els manters a l'espai de l'estació o per dissenyar algun dispositiu que no els faci sentir còmodes i els dissuadeixi d'anar-hi. En tot cas, en aquestes reunions s'ha descartat completament un desallotjament com el que sí que es podria fer en superfície, atès que, segons fonts municipals, el que es prima és la seguretat de l'usuari.

Així, les mateixes fonts expliquen que intentar desallotjar aquesta quantitat de venedors en un espai com l'intercanviador subterrani podria generar situacions de perill per a ells, per als agents i, sobretot, per als usuaris, un escenari que es vol evitar de totes passades.

La solució que s'utilitzarà encara no s'ha pres, i la setmana vinent hi torna a haver reunions entre les diferents parts per seguir avançant en la qüestió. En tot cas, les mateixes fonts municipals afirmen que sigui quina sigui l'estratègia, s'ha d'aplicar en les properes setmanes.

Fonts de Renfe han explicat que celebren que finalment les diferents administracions implicades –en un espai en què, segons l'Ajuntament, les competències se les reparteixen Renfe, TMB, Guàrdia Urbana i Mossos- s'hagin posat a treballar per afrontar una situació que ells denuncien de fa un any. Renfe assisteix també a les reunions per aportar el seu punt de vista sobre la qüestió.
Arxivat a