Mireia Vehí es perfila com a candidata de la CUP a Barcelona

Els anticapitalistes presenten aquest dissabte les candidatures del partit a les eleccions municipals del maig a la capital catalana

Mireia Vehí
Mireia Vehí | ACN
Aida Morales / Andreu Merino
15 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:08h
La CUP farà públics aquest dissabte els primers noms que formaran part de la llista del partit anticapitalista a les eleccions municipals de Barcelona del 2019. Entre ells, el de l'exdiputada al Parlament i membre del secretariat nacional Mireia Vehí, que es perfila com a alcaldable, segons han explicat fonts de la formació a NacióDigital.

Vehí és militant del nucli de Poble-sec, va ser diputada al Parlament del 2016 al 2018 i, actualment, és membre del secretariat nacional. Propera a les tesis d'Endavant, Vehí s'ha implicat en el moviment okupa de Barcelona i Granada, i és militant de la plataforma Tanquem els CIE i del moviment feminista. Els cupaires presentaran aquest dissabte els primers vuit noms que figuraran en els primers llocs de la candidatura, i no serà fins aquest gener quan l'organització decidirà, en un procés assembleari, quin lloc ocupen cadascun d'ells.

A banda de Vehí, Jordi Magrinyà i Anna Saliente formaran part d'aquests vuit llocs de la llista. Magrinyà és l'actual cap de premsa de la CUP a Barcelona, militant del nucli cupaire del Raval-Gòtic i també de l'organització de l'esquerra independentista Endavant OSAN. Saliente és militant del nucli d'Horta-Guinardó i va ser membre del secretariat a Barcelona com a responsable de feminisme i comunicació. 

El mes d'octubre passat, la CUP ja va anunciar que cap dels actuals regidors al consistori barceloní tornaria a ser-ho. Eulàlia Reguant, Maria Rovira i Pere Casas són ara mateix els electes de la formació a l'Ajuntament. D'aquesta manera, el partit apostarà per una absoluta renovació de cares i noms, amb l'objectiu de fomentar la rotació de representants. El 2015 també van ser escollits Josep Garganté i María José Lecha, que era la cap de llista. Van plegar a mig mandat i només l'acabarà Maria Rovira.
Arxivat a