El Govern garanteix que les protestes del 21-D es podran celebrar de forma «lliure»

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ho ha assenyalat en el transcurs d'una interpel·lació de la CUP al Parlament

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, aquest dijous al Parlament
El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, aquest dijous al Parlament | ACN
13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:47h
El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha garantit aquest dijous que les protestes convocades contra la visita del consell de ministres a Barcelona es podran celebrar de forma "lliure". Així ho ha apuntat durant la interpel·lació que li ha fet Vidal Aragonés, diputat de la CUP, durant el ple del Parlament. "On seran vostès? Donant suport a la repressió?", li ha preguntat directament Aragonés, que ha definit la trobada del govern espanyol com un acte de "lerrouxisme".

Encara amb el record de les càrregues judicials de la setmana passada contra manifestants antifeixistes a Girona i a Terrassa, el diputat anticapitalista ha remarcat que hi ha comandaments dels Mossos que "manen" més que el Govern a l'hora de prendre mesures sobre el cos. Bosch, en tot cas, també ha volgut deixar clar que ERC -el seu partit- es manifestarà el 21-D per les "llibertats i els drets socials" de Catalunya.

Irrupció de l'extrema dreta

Poc abans, Bosch ha afrontat la seva primera interpel·lació parlamentària. En resposta a Najat Driouech, diputada d'ERC, que ha alertat dels perills de l'extrema dreta i de la irrupció de Vox, Bosch ha acusat PP i Ciutadans d'alimentar el discurs que n'ha motivat el creixement, i ha alertat de l'existència d'un "fanatisme nacionalista radical espanyol".

"Tenim un problema", ha considerat Bosch, que va assumir el càrrec fa tres setmanes en substitució d'Ernest Maragall. "El nacionalisme radical espanyol pot injuriar altres pobles", ha apuntat el conseller, especialment crític amb el PP per haver fomentat la campanya contra l'Estatut del 2006 i contra Ciutadans per haver nascut amb la immersió lingüística com a objectiu a abatre. "S'estan qüestionant els fonaments de la convivència", ha recalcat el dirigent republicà.

Segons Bosch, la versió del nacionalisme espanyol que defensen populars, el partit taronja i Vox és "homogènia". "No volen construir un país nou. Tenen un model homogeni, centralista i inqüestionable a nivell nacionalista", ha reflexionat.