Bosch debuta al Parlament alertant del «fanatisme nacionalista radical espanyol»

El conseller d'Acció Exterior acusa PP i Ciutadans d'haver "alimentat" l'extrema dreta de Vox en la primera interpel·lació des que és al càrrec

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, aquest dijous al Parlament
El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, aquest dijous al Parlament | ACN
13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:26h
Primera interpel·lació al Parlament per a Alfred Bosch, nou conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. En resposta a Najat Driouech, diputada d'ERC, que ha alertat dels perills de l'extrema dreta i de la irrupció de Vox, Bosch ha acusat PP i Ciutadans d'alimentar el discurs que n'ha motivat el creixement, i ha alertat de l'existència d'un "fanatisme nacionalista radical espanyol" a l'Estat. 

"Tenim un problema", ha considerat Bosch, que va assumir el càrrec fa tres setmanes en substitució d'Ernest Maragall. "El nacionalisme radical espanyol pot injuriar altres pobles", ha apuntat el conseller, especialment crític amb el PP per haver fomentat la campanya contra l'Estatut del 2006 i contra Ciutadans per haver nascut amb la immersió lingüística com a objectiu a abatre. "S'estan qüestionant els fonaments de la convivència", ha recalcat el dirigent republicà.

Segons Bosch, la versió del nacionalisme espanyol que defensen populars, el partit taronja i Vox és "homogènia". "No volen construir un país nou. Tenen un model homogeni, centralista i inqüestionable a nivell nacionalista", ha reflexionat.