Així va fitxar Casado el candidat del PP per Barcelona

El president del Partit Popular va contactar amb Josep Bou al marge de la direcció catalana

Josep Bou.
Josep Bou. | ACN
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 22:10h
El president de l'entitat Empresaris de Catalunya, Josep Bou, ha presentat aquesta tarda la seva candidatura a alcalde de Barcelona "com a independent en la llista del PP". Després de l'acte, Bou ha explicat com va ser fitxat per ser l'aspirant del partit per ser l'alcaldable per Barcelona. Va ser el mateix líder del PP, Pablo Casado, qui va contactar-lo personalment i a partir d'aquí, tots dos han mantingut diverses reunions fins a tancar l'acord. Amb tot, ha cridat l'atenció que en l'acte d'avui no hi havia la marca del PP per cap banda.

Tot va començar a Sitges

Hi ha una data clau en el fitxatge de Josep Bou: el 10 de novembre. Aquell dia, es va celebrar el congrés del PP català que va renovar la direcció i va elegir Alejandro Fernández com a nou president. Casado va ser present en el congrés i va escoltar la intervenció de Josep Bou en el plenari, com un dels convidats a l'encontre. El president d'Empresaris de Catalunya va ser molt aplaudit i el seu discurs abrandat va agradar molt Casado, qui després es va dirigir a Bou i el va sondejar per ser alcaldable.

Bou va quedar molt sorprès de la proposta, però després va mantenir diverses trobades amb el president dels populars i finalment va acceptar encapçalar la bandera del PP a les municipals. L'empresari ha explicat aquesta tarda que va mantenir contacte amb posterioritat amb Alejandro Fernández. Però les reunions amb Casado van ser prèvies. El líder del PP va acceptar la condició de Bou de poder formar el seu equip, de no deixar de ser independent i de gaudir d'autonomia en el seu discurs. 

Josep Bou ha subratllat en la presentació de la seva candidatura el seu perfil de "no polític" i ha afirmat que només unes circumstàncies excepcionals com les que s'estan donant l'ha fet llançar-se a una cursa política com aquesta. Bou ha fet l'acte davant del monument a les víctimes del terrorisme a la Meridiana, on ha aprofitat per recordar la reunió del president Torra amb Arnaldo Otegi. També en aquesta obsessió per ETA deu haver trobat sintonia plena amb Casado.
 

Josep Bou amb José Vargas, d'AVCOT, entitat de víctimes del terrorisme, aquesta tarda a la Meridiana. Foto: ACN