El conflicte amb Smatsa revifa amb una ampliació de la querella contra l'Ajuntament de Sabadell

Afecta l’alcalde i el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, per intentar aturar la ITF

Un camió de Smatsa recollint la brossa
Un camió de Smatsa recollint la brossa | Juanma Peláez
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:33h
Les aigües del conflicte entre Smatsa i l'Ajuntament de Sabadell semblava que, com a mínim, s'havien calmat per una temporada, però la realitat dista molt d'aquest miratge. Segons ha fet públic el govern local a través d'un comunicat, l'empresa concessionària del servei de recollida de la brossa i la neteja viària ha ampliat la querella contra l'alcalde, Maties Serracant, i el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, per intentar aturar la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF). El consistori ja ha avançat que no s'arronsarà i seguirà endavant amb la tasca de fiscalització del servei.

Aquesta és la segona ampliació de la querella, que es va interposar al jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell contra l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, i dos funcionaris municipals per un suposat delicte de prevaricació per l’aprovació de la ITF i el decret d’inici de la intervenció del servei. Al mateix text, la direcció de Smatsa ha sol·licitat al jutjat mesures cautelars per aturar l’aplicació de la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF).

"Des del febrer del 2018, Smatsa està intentant paralitzar l’aplicació de la ITF, sigui per via administrativa, contenciosa administrativa, civil o penal, però no ho aconseguirà perquè aquest Govern té l’obligació de garantir que es compleix el contracte", assenyala Perarnau, a través d'un comunicat que ha fet públic el govern. "No podem permetre ni facilitar un sistema de pagament irregular”, ha afegit, considerant  que "si en aquesta tasca de fiscalització, els serveis tècnics detecten que cada mes l’empresa ha estat facturant 100.000 € de més, fer els ulls grossos sí que seria prevaricar".

L’Ajuntament de Sabadell posa de manifest en el comunicat que no hi ha cap acord amb l’empresa de suspensió temporal de la ITF, sinó que aquesta suspensió es produeix per la sol·licitud de mesures cautelars fins que es pronunciï la titular del jutjat que instrueix la querella.