Rivera adverteix Sánchez: «Si hi ha morts a Catalunya, vostè en serà responsable»

El líder de Ciutadans torna a demanar eleccions, mentre que el portaveu del PP parla d'una nova "batasunització"

El líder de Cs, Albert Rivera, al Congrés dels Diputats
El líder de Cs, Albert Rivera, al Congrés dels Diputats | Europa Press
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:37h
Clara advertència del líder de Ciutadans, Albert Rivera, al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Si hi ha algun  mort a Catalunya, vostè en serà responsable". Ho ha afirmat en el torn de rèplica al ple monogràfic de Catalunya que aquest dimecres que celebra al Congrés dels Diputats. El líder de Ciutadans ha estat especialment crític en resposta a la resta de parlaments, però sobretot s'ha dirigit al mandatari espanyol, a qui ha avisat que, "si no actuen a Catalunya, seran els responsables del que passi". 

Després de demanar l'activació de l'article 155 i que es convoquin eleccions, Rivera ha esperat que els "cadells de Torra", en referència als CDR, no "pressionin" fins que hi hagi conseqüències irreparables. Per això, el líder de Ciutadans ha recordat a Sánchez que "no tot s'hi val" -ni en la vida ni en política-, i li ha retret que segueixi volent pactar amb els "colpistes". "A Catalunya no hi ha un problema de convivència, sinó entre uns quants que han fet un cop d'Estat i uns altres que el pateixen", ha declarat.

Al llarg de la seva intervenció, Rivera també ha advertit al líder del PSOE que "no governaran Andalusia", i ha encoratjat els socialistes a abstenir-se, si no volen que "els extrems tinguin la clau". "Si els preocupen tant els extrems, abstinguin-se a Andalusia i permetin que el PP i Ciutadans governin", ha remarcat. 

"Ens posaven el focus i ens mataven"

Pablo Casado, líder del PP, ha comparat la passada situació armada viscuda al País Basc amb l'actual de Catalunya. "El PP no s'ha aprofitat del terrorisme", ha assegurat, perquè mentre ETA "posava el focus" en els diputats populars, més tard els "mataven". De fet, Casado ha parlat de "batasunització" a Catalunya.

"Avui ha tornat a donar la mà a ERC i el PDECat", ha retret el líder del PP a Sánchez. En aquest sentit, ha remarcat: "Ni via unilateral, ni via bilateral, sinó constitucional. Exerceixi la seva responsabilitat i, si no, convoqui eleccions a Catalunya".