Josep Bou es presenta com a alcaldable del PP perquè «el procés no entri a Barcelona»

El candidat afirma que vol una ciutat en què "el rei no s'hi trobi malament"

Josep Bou en la presentació de la seva candidatura.
Josep Bou en la presentació de la seva candidatura. | ACN
12 de desembre del 2018
Actualitzat el 13 de desembre a la 13:49h
L'empresari Josep Bou ha presentat aquesta tarda la seva candidatura a alcalde de Barcelona "com a independent en la llista del PP". Ho ha fet davant del monument a les víctimes del terrorisme a la Meridiana, on ha fet una ofrena floral per recordar els morts en atemptats d'ETA, tota una declaració d'intencions. Bou ha afirmat que es presenta amb l'objectiu que "el procés no entri a Barcelona" i que la capital no sigui "la zona zero del populisme".

Preguntat per una possible aliança amb la plataforma de Manuel Valls, Bou ha assegurat que n'era partidari fins fa uns mesos, però que ara veu que l'exprimer ministre francès representa "l'esquerra centrada", i ell vol ser el candidat de "la dreta centrada". Ha afirmat que, si Valls necessita els seus vots per ser alcalde, els tindrà, com ell espera els vots de Valls per ser alcalde si els necessita.

El candidat del PP ha assenyalat els tres problemes que per ell són prioritaris a la ciutat: evitar el triomf del procés, aconseguir una ocupació de qualitat i afrontar el problema de l'habitatge. Ha propugnat una política municipal basada en "la gestió, no la ideologia". Però tot seguit ha carregat contra el sobiranisme i contra l'alcaldessa Ada Colau, tot afirmant que vol "una Barcelona on el rei no s'hi trobi malament i no hi hagi impunitat per a la gent que talla carrers i carreteres".

Sobre la presència de Vox en les eleccions, ha dit que no li angunieja, perquè és un partit "constitucional, de dreta pura i dura". I ha afegit que, a diferència del president de la Generalitat, Quim Torra, no s'ha reunit amb el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi, que sembla que és una de les seves obsessions.