Jordi Ballart reivindica el «terrassenquisme» en el seu retorn a la política municipal

L'exalcalde socialista presenta en societat el seu projecte"progressista i de ciutat"

Jordi Ballart durant la presentació del seu projecte
Jordi Ballart durant la presentació del seu projecte | Anna Mira
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 7:30h
La sala del Centre Cultural de Terrassa s'ha omplert de gom a gom aquest dimarts 11 de desembre a la tarda per escoltar la proposta de l'exalcalde socialista de Terrassa, Jordi Ballart, per a les pròximes eleccions municipals. Després d'un any fora de la política, quan va decidir trencar amb el carnet dels socialistes, fa un mes que Ballart va fer públic que es presentaria amb la candidatura independent "Ballart per Terrassa". Un projecte que segons el mateix alcaldable "vol representar la diversitat de la ciutat, seure gent molt diferent per aconseguir governar la ciutat". "No som ni independentistes, ni unionistes, som terrassenquistes", ha dit Ballart contudent, durant el seu discurs bilingüe català-castellà.

Ballart ha explicat que "s'ha de saber un pas enrere per donar-ne dos cap endavant. Vaig deixar l'alcaldia per valors i ètica", ha assegurat i ha manifestat que "torno renovat, he après de l'experiència i dels errors". L'exalcalde ha deixat palès que vol tornar a ser alcalde de Terrassa "però no vull ser un alcalde de partit sinó de tothom".

Un miler de persones han volgut seguir de prop la posada en marxa d'un projecte polític que es descriu com "exclusivament terrassenc i progressista, sense estar subjecte a partits polítics nacionals i amb una mirada única a Terrassa". Així doncs, Ballart ha presentat un projecte "que neix i seguirà a Terrassa".

D'entre els seus principals projectes Ballart ha avançat que d'una banda vol acabar amb "les barreres físiques i psicològiques" que suposen les rieres a Terrassa. Per això, Ballart proposa el cobriment de la riera del Palau i un nou tractament a la riera de les Arenes per convertir l'avinguda del Vallès en un gran passeig urbà.
 

Jordi Ballart durant la presentació de Tot per Terrassa. Foto: Anna Mira


L'exalcalde ha anunciat que si aconsegueixen governar la ciutat crearan la primera regidoria de benestar animal i Ballart ha anunciat que també vol treballar per fer una ciutat més sostenible, acabar amb el greuge i aconseguir que Terrassa sigui zona dos de transport públic i suprimir del peatge de les Fonts. "No vull la ciutat oficial i la ciutat invisible", ha assegurat.

Suport de cares conegudes

En l'acte de presentació s'han pogut veure i escoltar algunes de les persones que acompanyaran Ballart en el seu retorn a la política municipal. Tot i que la llista encara està per definir, l'exsocialista ha dit que serà una candidatura ciutadana "amb la millor gent possible".

Algunes cares conegudes i companys de Ballart, com els exregidors socialistes Lluïsa Melgares, Noel Duque o Jordi Flores. En la seva intervenció, Duque, que va compartir govern amb Ballart, ha explicat que el projecte polític que s'ha presentat aquest dimarts "no es basarà en la política sinó en l'amor i en el vincle entre les persones de Terrassa". Per la seva banda, Melgares ha dit: "El millor de Jordi Ballart és que ja sabem com treballa".

La candidatura Tot per Terrassa també ha rebut el suport d'una llarga llista de persones de diversos àmbits de la ciutat com ara l'actriu Rosa Boladeras, la fotoperiodista Joana Biarnés, la nedadora paralímpica Sarai Gascón, el futbolista Carlos Omabegho, l'humorista Toni Garcia, el cantant Toni Torres, l'artista Ignasi Verdós, la poetessa Marta Pessarrodona, la directora de l'escola Montserrat, Nuria Marín, l'arquer Sergi Cebrián, l'humorista Alberto Demomento o el waterpolista Iván Pérez, entre d'altres.

Boladeras ha dit dona suport al projecte perquè "vull tenir llibertat de vot i no disciplina de partit". Ha explicat que "aquest projecte neix d'un clam a la llibertat i tots farem possible la revolució cultural a Terrassa".
 

Rosa Boalderas durant la presentació de Tot per Terrassa Foto: Anna Mira


Ballart torna a la política després del 155

L'aplicació de l'article 155 el passat mes de novembre va precipitar la situació al govern local quan Ballart va estripar el carnet del PSC i va deixar l'alcaldia. Amb ell van plegar cinc dels nou regidors a l'Ajuntament. L'exalcalde va justificar la seva decisió amb el gir a la dreta de la seva formació. "En els últims temps el PSC ha anat perdent la S de Socialistes i la C de Catalunya".

En una entrevista a NacióDigital després de la seva dimissió com alcalde, Ballart va manifestar que deixar el partit "va ser una decisió difícil i dolorosa" perquè el PSC era el seu partit des de que va néixer. "Formo part d'una família amb tradició socialista i, per tant, no era només el trencament amb un partit i un projecte polític, sinó un trencament emocional amb moltes persones que conec des de sempre. També, però, estic molt serè i convençut del que vaig fer", deia en aquell moment.