Barcelona concedirà 13.000 metres quadrats de Can Batlló al col·lectiu que gestiona l'espai

L'Ajuntament de la capital catalana ha valorat que l'activitat de Can Batlló és més rendible si es manté l'autogestió que si l'assumeix el consistori

Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:48h
Vista de Can Batlló
Vista de Can Batlló | Adrià Costa
L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment la concessió de més de 13.000 metres quadrats de Can Batlló a l'Associació Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat que gestiona l'espai. El consistori ho ha fet a través de l'anomenada valorització de retorn social. Dit d'una altra manera, ha calculat la despesa pública que suposaria mantenir la gestió de l'espai i ha comprovat que surt més a compte mantenir la gestió actual per part del col·lectiu. 

A través d'un comunicat, l'Ajuntament ha quantificat en 1,43 milions d'euros la inversió anual que hauria d'assumir el consistori per assumir els serveis oferts per l'associació. A banda, segons els mateixos càlculs, des del 2012 la despesa corrent hauria suposat prop de 4 milions d'euros. En canvi, la inversió municipal des del 2011 ha estat d'1'1 milions d'euros.

Durant el 2017, 48.000 persones van participar en alguna de les 849 activitats de Can Batlló, mentre que les hores de treball voluntari van arribar a un total de 82.185.

La concessió de terreny suposa que l'Ajuntament assumeixi els costos dels subministraments, la rehabilitació i la seguretat de l'espai, mentre que l'associació s'encarregarà de les assegurances, taxes i impostos derivats de la concessió, així com del manteniment de l'espai.

Can Batlló és un antic complex industrial situat al barri de la Bordeta i que des de fa més d'una dècada és escenari d'una reivindicació veïnal per ob

 
Arxivat a