Cs es mostra «ofès» perquè el Parlament acollirà un homenatge a Forcadell

Benach, De Gispert i Rigol promouen un acte per donar suport a l'expresidenta amb adhesions de parlamentaris d'arreu d'Europa

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, en roda de premsa
El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, en roda de premsa | @CiutadansCs
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:01h
Ciutadans s'ha manifestat en contra de què el Parlament de Catalunya cedeixi un espai per homenatjar l'expresidenta Carme Forcadell. "Estic ofès com a diputat víctima dels abusos que es van perpetrar sota el seu mandat", ha assegurat el portaveu de la formació taronja, Carlos Carrizosa.

L'homenatge, que es farà el dijous 20 de desembre a les 20 hores, l'han promogut els expresidents de la cambra catalana Ernest Benach, Núria De Gispert i Joan Rigol, que presentaran un manifest al qual ja s'han sumat parlamentaris d'arreu del món i de diferents partits de l'estat espanyol. Està previst que hi intervingui l'actual president del Parlament, Roger Torrent, i la presidenta del Parlament de Gal·les, així com els tres expresidents catalans promotors de la iniciativa.

Amb tot, Ciutadans considera que no s'hauria d'homenatjar Forcadell perquè el Tribunal Constitucional va dir "en sentència ferma que es van vulnerar els drets dels diputats" durant la passada legislatura. De fet, la formació d'Inés Arrimadas ha impulsat un ple específic sobre els fets del 6 i 7 de setembre de l'any passat que es farà la setmana que ve. "Les institucions estan desprestigiades en mans de l'independentisme", ha lamentat Carrizosa.

De fet, des de Ciutadans titllen de "vergonyant" la resposta que està tenint el govern de Pedro Sánchez davant del "desafiament de Torra". "Li envien tres cartes a un senyor que ha cridat a la violència, a una via amb morts, i que ha donat barra lliure als comandos separatistes", ha insistit el portaveu de la formació taronja, que un cop més, insta el president espanyol a activar el 155 per fer complir la Constitució a Catalunya.