Últim pas per als 4.500 pisos assequibles público-privats a l’àrea metropolitana

El govern municipal de Barcelona preveu que l'impuls definitiu a la societat Habitatge Metròpoli Barcelona s'aprovi el 18 de desembre a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el dia 21 al ple de l'Ajuntament

Un pis en lloguer al centre de Barcelona
Un pis en lloguer al centre de Barcelona | Albert Alcaide
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:25h
La societat mixta d'habitatge assequible Habitatge Metròpoli Barcelona podria fer el seu últim pas per constituir-se la setmana que ve. El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Josep Maria Montaner, s'ha mostrat convençut que el ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona donarà llum verda a la societat el 18 de desembre i que el ple de l'Ajuntament de Barcelona farà el mateix el dia 21.

Habitatge Metròpoli de Barcelona preveu impulsar 4.500 habitatges de lloguer assequible a l'àrea metropolitana a través d'una societat público-privada impulsada per l'Ajuntament, l'AMB i un actor privat. Precisament, del següent pas per constituir-la serà la licitació del contracte per incorporar el soci privat que falta. La previsió és que la meitat dels habitatges estiguin ubicats a Barcelona i l'altra meitat distribuïts entre la resta de municipis metropolitans.

La primera inversió de capital serà de 6 milions pel consistori, 6 més per l'AMB i 12 per part de l'actor privat que se sumi a la societat. "No tot es pot fer des de la part pública", ha argumentat aquest dimarts Montaner. Pel que fa a les següents ampliacions de capital, els estatuts garanteixin que la suma de la part pública sempre sigui igual que l'aportació del sector privat.

Hortizó: abril del 2019

Pel que fa al calendari de funcionament d'Habitatge Metròpoli Barcelona, el seu gerent Javier Gurón ha previst que la societat comenci a funcionar plenament el segon trimestre del 2019. Perquè això sigui possible, caldrà trobar algun actor privat que vulgui sumar-se al projecte, modificar els estatuts de la societat i ampliar-ne el capital. 

L'actor privat que entri a formar part de la societat haurà de comprometre's a encarregar-se de les promocions dels habitatges i de la seva gestió un cop construïts. Gurón també ha aclarit que dins l'oferta econòmica de la licitació, els aspirants també poden oferir sòl o immobles ja construïts. 

Montaner ha assegurat que la immensa majoria d'immobles tindran preus de lloguer corresponents a habitatge protegit, tot i que una petita part serà concertada i per tant el seu preu més alt.
Arxivat a