El Suprem fixa per al 18 de desembre l'últim tràmit abans d'iniciar el judici de l'1-O

L'alt tribunal calendaritza les qüestions de previ pronunciament, que requeriran la presència dels advocats i no dels presos

Els presos polítics de Lledoners
Els presos polítics de Lledoners | Òmnium
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:28h
El Tribunal Suprem ha fixat la data de l'últim tràmit administratiu abans de l'inici del judici de l'1-O. En una interlocutòria que ha transcendit aquest dimarts, l'alt tribunal espanyol ha detallat que el 18 de desembre es resoldran les qüestions de previ pronunciament, un procediment judicial que requerirà la presència dels advocats però no dels presos, alguns dels quals han iniciat una vaga de fam des de fa més de 10 dies. 

En la vista al Suprem, els magistrats també hauran d'atendre la petició de les defenses dels dirigents polítics processats, que demanen que el judici se celebri al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i no al Suprem, perquè els acusats eren aforats al tribunal català, i no a l'alt tribunal espanyol. Així mateix, segons s'indica en la interlocutòria, el Suprem rebutja concedir més documentació a les defenses, tal com havien demanat.

Després de la sessió del 18 de desembre, la sala concedirà deu dies a les defenses perquè presentin els seus escrits per demanar les proves i testimonis de cara al judici. El següent pas ja seran les declaracions dels acusats davant el tribunal el pròxim mes de gener. Serà a principis de l'any que ve, doncs, quan començarà oficialment el judici. De moment, encara no hi ha data fixada.
 

Inici de les qüestions de pronunciament previ del judici del procés by naciodigital on Scribd