Urtasun vol ser el candidat dels comuns a les europees

Competirà a les primàries amb dues aspirants més, Joana Bregolat i Miriam Brunet

11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:55h
L'eurodiputat Ernest Urtasun
L'eurodiputat Ernest Urtasun | Adrià Costa
Ernest Urtasun vol seguir sent eurodiputat. És per això que ha formalitzat ja la seva candidatura a les primàries que ha activat Catalunya en Comú per escollir el seu cap de llista. Tindrà dues rivals més: Joana Bregolat, que és l'aspirant que promouen des de Desbordem -integrat pels anticapitalistes- i Miriam Brunet. 

Els caps de llista tindran ara fins al 19 de desembre per configurar els seus equips i recollir avals i la militància escollirà entre l'11 i el 14 de gener en una votació online. Les persones escollides s'hauran d'integrar posteriorment a la llista amb la qual la coalició Unides Podem Canviar Europa es presentarà als comicis europeus. Urtasun va ser escollit eurodiputat l'any 2014, quan es va presentant dins de la llista de l'Esquerra Pural, formada per IU.

Més enllà del procés de primàries que ha activat Catalunya en Comú, també Barcelona en Comú ha activat el seu propi mecanisme per concórrer a les europees. Fonts del partit expliquen que s'està negociant la incorporació a la candidatura d'un "programa municipalista" que transcendeixi Catalunya. Des de Barcelona s'està en contacte amb altres de les ciutats anomenades "del canvi" i l'objectiu és aconseguir que un representant de totes elles obtingui un lloc de sortida a la llista de Podem.

Resta per veure, però, si la persona escollida per Barcelona en Comú s'integrarà finalment a la llista de Catalunya en Comú o bé negociarà directament amb Podem la seva ubicació a la candidatura. En tot cas, fonts dels comuns asseguren que aquest procés s'està fent de forma acordada entre les dues formacions.