Sánchez Llibre assumirà una de les vicepresidències amb més pes de la CEOE

El nou president de Foment del Treball entra amb força en la cúpula que està tancant Antonio Garamendi

Sánchez Llibre a la seu de Foment.
Sánchez Llibre a la seu de Foment. | ACN
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:37h
Foment del Treball, l'organització principal de empresariat català, entrarà amb força en la nova direcció que està tancant aquests dies Antonio Garamendi, el nou president de la patronal espanyola. Josep Sánchez Llibre, elegit a la seva vegada president de Foment el 5 de novembre passat, serà un dels vicepresidents amb pes de l'organització. Ser presents en el nucli dur de la CEOE era un objectiu estratègic pels empresaris catalans, en un moment en què les tensions polítiques han generat preocupació en els principals centres de decisió política i econòmica de l'Estat.

Segons ha pogut saber Nació Digital, Sánchez Llibre serà una peça important de la direcció de la CEOE i exercirà una vicepresidència centrada en les tasques de lobby pels interessos empresarials, amb responsabilitats en les relacions polítiques i institucionals de la patronal. És, de fet, una part de la tasca a què s'havia abocat al costat de Joan Rosell, que va concloure el seu mandat a la CEOE fa unes setmanes. Ara, però, Sánchez Llibre pilotarà les relacions amb el govern i el Congrés des d'una vicepresidència.

Foment del Treball va renovar la seva cúpula en vigílies de l'elecció de Garamendi com a nou president de la CEOE. Era un pas necessari per presentar-se com un bloc compacte davant la cúpula de l'empresariat espanyol. Foment del Treball ha iniciat un procés de renovació interna en què es notarà una major presència de dones empresàries i un rejoveniment dels quadres directius de la casa. 

Els discursos de Foment i de la CEOE coincideixen en aquests moments en favor d'una distensió política. Sánchez Llibre ja ha iniciat el desgel amb la Generalitat i s'ha entrevistat amb el president Torra i el vicepresident Pere Aragonès. Per la seva banda, Antonio Garamendi va fer unes declaracions fa pocs dies defensant la necessitat d'evitar "el radicalisme de tots costats" en la política i elogiant el president basc, Íñigo Urkullu.