Ciutadans titlla Torra de «perill públic» i demana a Sánchez que activi el 155

El partit taronja es desmarca de la decisió de Vox de querellar-se contra el president de la Generalitat

Nacho Martín Blanco, amb Arrimadas i Rivera
Nacho Martín Blanco, amb Arrimadas i Rivera | ACN
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:45h
Ciutadans considera que el president Quim Torra és un "piròman" i "un perill públic" i que el Govern que dirigeix actua com "un comando separatista". Així l'ha definit el diputat Nacho Martín Blanco després de les paraules de Torra sobre "la via eslovena" a la independència. "No es pot convertir que els comandos separatistes converteixin Catalunya en el seu camp de batalla", ha afegit.

Martín Blanco ha afirmat que del Govern Torra "no se'n pot esperar res" i ha demanat a Pedro Sánchez que actui d'una vegada: "Aquests socis són deslleials i un govern espanyol no pot descansar amb aquests suports", ha assegurat. Ha exigit a Sánchez que "prengui mesures" i faci "el requeriment previ a l'aplicació del 155 per saber si el senyor Torra està disposat a complir la llei". El diputat de Ciutadans ha qualificat de "responsabilitat enorme" les paraules de Torra, que "enverinen la convivència". S'ha referit a l'actuació de "comandos" que volien impedir actes constitucionalistes.

Ha criticat l'actuació de Torra pel que fa als Mossos, als quals ha demanat d'"inhibir-se" davant l'acció dels "comandos". Sobre la decisió de Vox de querellar-se contra Torra, el dirigent de Ciutadans se n'ha desmarcat i ha dit que ells volen "fer política i exigir responsabilitats" i que no opinen sobre decisions d'altres formacions polítiques.